סטקיית הבוקרים | צילום: אנטולי מיכאלו

תאילנד תחילה: המקומות החדשים שאסור לכם לפספס

המסעדה התאילנדית שכולם מדברים עליה, הסטקייה (איזה מילה ישנה אה?) החיפאית שסוף סוף מגיעה לתל אביב וצ'ייסרים עם בעלי צרכים מיוחדים • המסעדות החדשות שאתם צריכים לבקר בהן

אהן תאי (תל אביב)

השף מידד סטבינסקי אחראי לאחת המסעדות המדוברות והמסקרנות של התקופה האחרונה. סטבינסקי התגורר בתאילנד במשך עשור, עד הקורונה, והקים בה רשת מסעדות ישראליות בשם המרכז למטייל ומסעדה יוונית יוקרתית אחת.

הקטע שלה, מה שאולי יעצבן חלק מכם אבל יגרום לחלק אחר להגיע יותר מהר, הוא שהם מגדירים את עצמם כמסעדה תאילנדית ש"לא מתנצלת", ולכן בשלט גדול במסעדה תמצאו את הכיתוב "כאן לא מוכרים פאד תאי". הסיבה, אגב, היא שסטבינסקי מגדיר את סגנון המסעדה כ"גריל איסאני" (אחד ממספר מטבחים נפוצים בתאילנד), ובמטבח האיסאני לא נהוג להגיש פאד תאי.
בין המנות: בשרים רכים וצלויים בשפע, גרסאות מפתיעות לחך הישראלי של מנות דגל כמו סום טאם, ועוד שלל הפתעות
לילינבלום 21, תל אביב

אהן תאי, צילום: יעל יצחקי

סטקיית הבוקרים (גבול תל אביב-חולון)

את "סטקיית הבוקרים" החיפאית כולנו מכירים, כעת הגיע הזמן להיכרות עם אחותה הטרייה, שנפתחה בגבול תל אביב חולון, לוקיישן קצת מפתיע. הקונספט במקום החדש זהה לאחיו, סוג של פונדק דרכים אמריקני שמגיש מנות בשריות.

המסעדה גדולה, יש בה 170 מקומות כך שאפשר לערוך בה גם אירועים פרטיים. כל הבשרים טריים ותמצאו שם את כל מה שרגיל ולא מפתיע במסעדות בשר, לצד מנות ושילובים מפתיעים וכאלה שפותחחים את הרעב כמו כבד אווז בקרואסון נוגט וריבת פירות יער, או חזה עוף במילוי קורנביף.
הלוחמים 1, תל אביב יפו

סטקיית הבוקרים, צילום: אנטולי מיכאלו

דאלי (תל אביב)

לכאורה, עוד בר תל אביבי על אלנבי, ממש מול שוק הכרמל, עם בר אלכוהולי מסקרן, סנדוויצ'ים בשריים וסלטים. בפועל מדובר במקום עם אג'נדה מפתיעה ודי מרגשת שכמעט כל עובדיו הם בעלי צרכים מיוחדים. הבר החדש, המשמש גם כמעדניה, הוקם בעזרת קבוצת פורת שאף מימנה חלק מהשיפוץ, ועובדיו הם בעלי אוכלוסיות מיוחדות שעברו הכשרה לעבודה במקום, בבר ובמטבח.
אלנבי 43, תל אביב

צ'ייסר ללא מגבלה, דאלי, צילום: גיל הפקות

פיש קיטשן (תל אביב)

קבוצת "גרופ קיטשן", שעומדת בין היתר מאחורי מסעדת מיט קיטשן פתחה לאחרונה את ה(סוג של) אחות - בגרסת הדגים. פיש קיטשן היא מסעדת שף כשרה, כולה, כאמור על טהרת הדגים. על המטבח, כמו ב"מיט" ינצח השף אלעד לוי, ובחלל, המתאים ל-100 אורחים תהיה גם אפשרות לאירועים פרטיים.

בין המנות במסעדה: סביצ'ה דג ים, לוקוס צרוב עם קצף אפונה וקרם פרש, טליאטלה עגבניות וטונה מעושנת, מוסר ים עם זוקיני וקרם יוגורט, פילה דניס עם קרם ערמונים וטורטליני שום ועוד.
התעשייה 10, תל אביב

טליאטלה עם טונה מעושנת, פיש קיטשן, צילום: מושיק שמה, משלוחה

פופ אפ בר יין (תל אביב)

מיזם חווייתי חדש ומסקרן מבית היוצר של היזם אייל נאור. גם כאן מדובר בלוקיישן מפתיע - בית פנורמה בדרום תל אביב, סמוך לקרית שלום. המיזם יצא לפועל פעם בשבוע בלבד ובכל שבוע יארח יקב מצליח ולא מעט אוכל מבית השף של "חדרפרטי", אלעד בן דוד.
לנאור שלושה חללי אירוח בבית פנורמה, בהם יערכו המפגשים. הראשון, "חדר פרטי", ואליו הצטרפו גם "לילי - מטבח שף" ו"מטבח אחורי".

המפגשים הבאים:
1.4. החל מהשעה 11:00 מארחים את יקב טוליפ ויקב מאיה ב"חדרפרטי"
5.4 החל מהשעה 18:00 מארחים את יקב ברבדו ויקב נטע ב "חדרפרטי"
להזמנות ושריון מקום
טלפון: 03-6888816
דרך בן צבי 84 תל אביב יפו.

פופ אפ יין, צילום: נטי לוי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...