חיפה, כידוע, היא המקום שבו שוכנים הגנים הבהאים, החג של החגים והלב של ניו יורק (לפחות לפי סרטיו של אבי ביטר). אספתי כמה חברים מתל אביב המאוסה ונסעתי לקולוני גריל, מסעדה וקצבייה משוגעת בהובלה של במבינו המפורסם מהשווארמה, קצב בן קצב 33 שנים (תואר מרשים יותר מכל דוקטורט או דוקטוראפ).
נכנסנו למסעדה נעימה, ממוזגת, עם כסאות גדולים וספות מרווחות, ועם מקררים ענקיים שמיישנים סטייקים יותר גדולים מכולנו ביחד.
לחימום מנועים לקחנו קרפצ׳ו פילה בקר, סלט קיסר, צלחת חציל ופרנה עם מטבלים. הקרפצ׳ו היה הטעים ביותר שאכלתי, נתח של פילה בקר איכותי מתובל מדהים לצד קרוסטיני חמים .סלט הקיסר היה מרענן, מנה קלאסית בביצוע מעולה. צלחת החציל הייתה נהדרת, כשהירק הגיע שטוח ומתובל היטב. הפרנה הייתה חמה ומנחמת, לצד מטבלים מחמיאים יותר ממה שאני מחמיא לדיאטנית שלי כדי שלא תזרוק אותי בגלל הביקורות (ממחר דיאטה, יעל! באמת!)
נזהרנו שלא להתמלא ולהתמקד בעיקר, הבשר, ואז הגיעו חטיפי האסאדו: מגש ענק עם מיני סטייקים מושלמים של אסאדו לצד רוטב יין ממכר וצ׳ימיצ׳ורי מרענן.
טרפנו את החטיפים והגענו לגולת הכותרת, פלטת בשרים ענקית שמורכבת מפילה בקר, אנטריקוט, צלעות טלה וקבב חיפאי, מכוסים בשמיכה שעשויה מלאפה דקה ששומרת על החום כמו אמא ששומרת על גוזליה. כל הבשרים היו במידה מדויקת ונכונה.
הפילה היה מעט מתחת למדיום ומצוין, האנטריקוט היה מהטובים שאכלתי, עם שומן עסיסי ומתובל מעולה, הצלעות היו עסיסיות ונפלאות ואפילו הקבב היה עשוי טוב וטעים מאוד.
לצד המנות הוגשו מספר תוספות :צ׳יפס מתובל, פריקי, תפוחי אדמה בתנור ואורז - תוספות טובות שהשתלבו יפה עם הבשר.
מאושרים ומפוצצים מכמויות היסטריות של בשר שרנו שירי הלל לבמבינו והמשכנו לקינוחים.
לקחנו טארט תפוחים ופאי לימון. הטארט היה נהדר, בצק פציח ופריך עם מילוי של תפוחים נימוחים לצד גלידה וניל קלאסית. פאי הלימון היה מצוין גם הוא, מילוי וקרם טוב בשילוב של בצק נהדר.
סיימנו את הארוחה והזמנו חשבון, יצא 899 שקלים, מחיר יותר מהוגן בהתחשב בכמות ואיכות הבשר שאכלנו ובקבוק היין ששתו חברי השמנמנים למסע.
הודנו לבמבינו, לקחנו כמה סטייקים מהקצבייה ויצאנו חזרה לעיר הלבנה.
לסיכום: קולוני גריל היא אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ, האווירה מצוינת, הבשרים משוגעים, המנות הראשונות והקינוחים מעולים והמחיר לגמרי שווה את זה.
אם אתם במקרה בחיפה, שווה לכם לבקר שם, ובת'כלס? שווה גם לנסוע במיוחד.
עד לפעם הבאה, אני הייתי לוקץ׳.
שיהיה בתאבון.