אשדוד היא אחת הערים הגדולות והיפות בישראל, על כך אין ויכוח. היא נמצאת בסך הכל חצי שעה מתל אביב ונהנית מאחת מרצועות החוף היפות שיש לנו פה, כזו שמהווה סיבה מספיק טובה כדי להגיע ולבקר בעיר.
סיבה נוספת וחשובה לא פחות היא האוכל. מדובר בעיר שמלאה באטרקציות קולינריות טעימות מכל המינים והסוגים, החל מדוכני רחוב של עוכל עדתי אותנטי ועד למסעדות פאר.
כעת, אחרי שבועיים קשים בהם הופיעה העיר בעיקר בהקשרים שליליים במדורי החדשות במהלך ימי הלחימה, בהם ספגה מאות טילים, סיור קולינרי מלא באוכל טעים זה בדיוק מה שנחוץ לכם, מחפשי השקט והחזרה לשגרה, ולבעלי העסקים בעיר, שצריכים אותנו, עם ישראל, כדי להתגבר על כל הקשיים שנוצרו. בתאבון!
ברבריני
ברבריני היא מסעדה איטלקית צבעונית שהוקמה במקום בו שכנה בעבר מסעדת "קאזה אונו" המיתולוגית. ההתמחות, כיאה לאיטליה, היא פיצות בטאבון ולצדן נמצא גם שלל מנות איטלקיות וארוחות בוקר מפנקות. מדי חודש מארחים במקום אמנים מקומיים לתערוכות. מאחורי המקום עומד שי אמר האשדודי, שמאחוריו שנים רבות של הצלחה בעולם חיי הלילה והברים, ואליו הצטרפו לאחרונה שני שותפים חדשים - תמיר דדון וטל ביטון.
רוגוזין 74, אשדוד
פנינה פאי
מדובר בקונדיטוריה ומאפיה המהווה מוקד עליה לרגל מכל האזור ואפילו צפונה יותר. לא משנה באיזה שעה תגיעו, ישר תותקפו על ידי שלל ריחות המאפים שבדיוק יצאו מהתנור. כשתאוששו מהריח, תצטרכו להתמודד עם דילמה נוספת והיא מה לבחור. המקום שיש לכם בבטן מוגבל, אבל ההצע כאן בפנינה פאי הוא בלתי נגמר. בהצלחה לכם
הציונות 13, אשדוד
עלמא
למעשה, מדובר בשני עסקים ששייכים לארבעה חברי ילדות שלדבריהם, "פשוט מגשימים חלום". עלמא, העסק הראשון שלהם, נחשב לבר מסעדה פופולרי במיוחד על ידי תושבי העיר והיישובים מסביב.
יונה הנביא 2, אשדוד
מא
העסק השני של קבוצת החברים, "מא", הוא מסעדה אסיאתית עם וייב קליל שמציגה, מצד אחד, טעמי פיוז'ן אסיאתים איכותיים, ומצד שני, כזאת שאפשר לקפוץ אליה אחרי הים עם המשפחה או סתם לישיבה קלילה עם חברים. אשדוד היא בירת הדגים, כך שאל תעזו אפילו לתהות אם הדגים כאן טריים.
מרטין בובר 1, אשדוד
אלדין
אלדין היא מסעדת דגים מרשימה ביופייה עם אוכל ברמה הגבוהה ביותר. אלי, הבעלים של המסעדה, נוהג לצאת לים, לדוג וכשהוא מבין אילו סוגי דגים נתפסו ברשת, הוא מתקשר לאשתו אתי ומדווח לה מה נמצא בדרך למטבח. הטבחים מתכוננים בהתאם והמנות לא פחות ממושלמות. טיפ קטן, תבקשו מראש הרבה פירה, הוא ממכר.
מרטין בובר 1, אשדוד
פסקדו
מה, אתם באמת לא מכירים? מדובר במסעדת דגים כשרה, מהמפורסמות והאהובות בישראל, ששווה להגיע אליה מכל עיר ויישוב ברחבי הארץ. את המקום מנהל ביד רמה כבר זמן רב יחי זינו וגם עכשיו, ימי פוסט קורונה, המקום מלא כמעט תמיד, כאשר בזמן הנגיף גם "חטאו" קצת במקום בטרנד הארגזים הירוקים, וגם זה, הפתעה, הצליח תוך זמן קצר.
מרטין בובר 12, אשדוד
על האש – טו גייז
נקדים ונאמר, לא מדובר במסעדה יוקרתית, זה אפילו יותר דומה למקום חצי מאולתר עם מנגל רחב ושולחנות וכסאות מפלסטיק, אבל כנראה שמדובר באחד מהמקומות שעושים את ה"על האש" הכי טוב בישראל. טו גייז קיימת כבר עשרות שנים, אין אשדודי שלא אכל בה ואורחים רבים בעיר עוברים בה כדי לחטוף כמה שיפודים. המחיר נוח, אל תצפו לחוויה של מסעדה אבל זה בסדר, כי הטעם הוא לא פחות מאומנות.
שבי ציון 2, אשדוד
גמברינוס
גמברינוס היא מה שאנחנו אוהבים לכנות, "מסעדה של פעם". בדרך כלל זה נאמר במובן לא מחמיא, אבל במקרה הזה, זה הכי מחמיא שאפשר. המסעדה נמצאת באמצע שכונת מגורים ונראית בכלל כמו עוד אחד מהפאבים הכביכול איריים שאנו רואים בכל מיני אזורי תעשיה. מה שנקבל בפועל אחרי שנעמוד בתור ונשב הוא תפריט אוכל מצומצם יחסית הכולל בשר מהמעולים שטעמנו, מגוון בירות עצום ועוד.
הציונות 45, אשדוד
088655719
ראיחונה
מדובר במסעדה בוכרית שהאוכל בה נהדר, אבל בואו נגיד ככה, אל תקבעו תוכניות לאחר כך כי העייפות תכריע. את המסעדה מנהלים התאומים פלתיאלוב. יש כאן המון בשר ובצק כמו שהבוכרים אוהבים אבל זה לגמרי שווה את החטא – טעים ואמיתי. להשלמת החוויה האותנטית תמצאו גם זמר אורח שינעים את זמנכם בזמן ההתמודדות עם האוכל. אם מתחשק לכם לנסות טעמים ממקומות רחוקים, העסק המשפחתי הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים לאכול.
הבנאים 3, אשדוד
באגטוס
סנדוויץ בר השוכן ממש מול הים עם בגט חם וטרי, בשר מהפלנצ'ה בתוכו ובירה לצדו. לא מזמן עבר המקום שיפוצים ועוצב מחדש. הבאגט עצמו השתנה גם כן והפך לקריספי וממכר יותר. ההמלצה שלנו? אל תפספסו את הקציצות של מרסל ואת כבדי העוף.
נורדאו 24 אשדוד
פארינו
פארינו היא פיצה נפוליטנית קטנה וטעימה במיוחד שעליה אחראי, מההתחלה ועד הסוף, יאן הרוש, שהוא בכלל דיג'יי. למרות שמדובר ב"one men show" התפריט מאוד מגוון ומציע שלל סוגי פיצות, כולל אופציה טבעונית ואופציה טעימה במיוחד של קלצונה נוטלה ומסקרפונה לקינוחים. אם אתם באשדוד, אל תפספסו.
האשל 11, אשדוד
באדה בום
מסעדה איטלקית נוספת ומרשימה בעיר היא "באדה בום", שאת השף שלה, יוחאי זנו, תוכלו למצוא בימים אלו בריאליטי הבישול "משחקי השף". מדובר, כאמור, במקום שמציע אוכל איטלקי חלבי וכשר ובמקום בו הושקעו מיליוני שקלים עוד לפני הפתיחה. כיאה לנצר למשפחת זנו האשדודית, המקום מתמחה לפני הכל בדגים והחיבור ביניהם ובין המטבח האיטלקי נעשה בו בצורה מושלמת. זה כל מה שאנחנו יכולים לספר לכם בפסקה, בשביל לגלות עוד תצטרכו ללכת לשם, מבטיחים שלא תתחרטו.
הגדוד העברי 5, אשדוד
"זה"
מדובר בהמבורגר אשדודי ותיק, שהוא למעשה פאב חברתי, השוכן על חוף ימה של אשדוד כך שאתם מרוויחים פה כפול - גם ארוחה נהדרת וגם אווירה של ים. המקום מתהדר בשלל המבורגרים "מושחתים" עם מגוון סוגי טופינגים. האוכל במקום ברמה גבוהה ונעשה בטכניקות הכי מתקדמות שיש, הקרניבורים מביניכם יצאו מפה מרוצים.
מפקורה 1, אשדוד
הולנד צ'יפס
אם מתחשק לכם לחטוא בלי גבולות, הולנד צ'יפס שמגיש דגים מטוגנים וצ'יפסים במגוון צורות וטעמים זה המקום בשבילכם. המקום נפתח לפני כמה שנים על ידי זוג עולים מהולנד אך כיום גם הוא בבעלות של צעיר אשדודי, תופעה שחוזרת על עצמה בעיר הדרומית. המקום מתגאה בטכניקת טיגון מוצלחת, כך שהאוכל לא יוצא ספוג בשמן בצורה שהורסת את החוויה. הטיפ שלנו – נסו את צ'יפס הבטטה המפורסם.
רוגוזין 74, אשדוד
פיתה בסטה
אם כבר נגענו בבשרים, נמשיך עם ההצלחה האשדודית שכבר הפכה לרשת מצליחה והגיעה לתל אביב, הרצליה וערים נוספות. כל הסיפור פה הוא בשר בפיתה, אתם כבר יודעים. יש לא מעט אפשרויות אבל ללא ספק הטובה שבהן היא הבשר בבישול ארוך ופיתה "דניאל עמית" שנוצרה כשת"פ עם הפודית המפורסמת והפכה לאחת המנות הנמכרות ביותר. קחו בחשבון שבשעות הצהריים המקום עמוס, אך ניתן להזמין משלוח בוולט או בתן ביס.
הבנאים 1, אשדוד
