ארנצ'יני טבעוני עם פטריות, ארטישוק וגבינות | צילום: חן זבולון מעדני טבע

ארנצ'יני טבעוני עם פטריות, ארטישוק וגבינות

גרסה טבעונית ומושלמת למנה האהובה והמפורסמת של חן זבולון, הבעלים של מעדניית "מעדני הטבע"

מצרכים:

  • כוס וחצי אורז
  • כ-4 כוסות ציר ירקות (אפשר גם מים רותחים)
  • סלסלת פטריות פורטבלו קצוצות
  • 3 ענפי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום כתושות
  • עלים מ 3-4 ענפי תימין ללא הגבעול
  • חצי כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 מיכל שמנת קשיו ארטישוק א-לה רומנה מעדני הטבע"
  • 1/2 חמאת כמהין "מעדני הטבע"

אופן ההכנה:

  1. לבישול האורז: לסיר רחב יוצקים את האורז וכ-2 כוסות מציר הירקות, מביאים לרתיחה תוך ערבוב בכף עץ.
  2. כשהאורז סופג כמעט את כל הנוזלים מוסיפים מצקת נוספת בכל פעם וממשיכים לערבב כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
  3. מוסיפים פנימה 1/2 מיכל שמנת קשיו ארטישוק ומערבבים.
  4. במקביל מטגנים את הפטריות הקצוצות ב1/2 קופסת חמאת כמהין עם הטימין, הסלרי והשום ומערבבים אל תערובת האורז.
  5. מכניסים לקירור של כשעתיים או הקפאה של כ 20 דק' כדי שהתערובת תתמצק.
  6. יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג, מגלגלים בפירורי הלחם ליצירת שכבת פירורים עבה ומטגנים בשמן רותח עד שזהובים ויפים.
  7. מומלץ להגיש על רוטב עגבניות בסיסי ופשוט של עגבניות, שום ואורגנו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...