מצרכים:
- כוס וחצי אורז
- כ-4 כוסות ציר ירקות (אפשר גם מים רותחים)
- סלסלת פטריות פורטבלו קצוצות
- 3 ענפי סלרי קצוצים
- 5 שיני שום כתושות
- עלים מ 3-4 ענפי תימין ללא הגבעול
- חצי כוס פירורי לחם
- שמן לטיגון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 מיכל שמנת קשיו ארטישוק א-לה רומנה מעדני הטבע"
- 1/2 חמאת כמהין "מעדני הטבע"
אופן ההכנה:
- לבישול האורז: לסיר רחב יוצקים את האורז וכ-2 כוסות מציר הירקות, מביאים לרתיחה תוך ערבוב בכף עץ.
- כשהאורז סופג כמעט את כל הנוזלים מוסיפים מצקת נוספת בכל פעם וממשיכים לערבב כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
- מוסיפים פנימה 1/2 מיכל שמנת קשיו ארטישוק ומערבבים.
- במקביל מטגנים את הפטריות הקצוצות ב1/2 קופסת חמאת כמהין עם הטימין, הסלרי והשום ומערבבים אל תערובת האורז.
- מכניסים לקירור של כשעתיים או הקפאה של כ 20 דק' כדי שהתערובת תתמצק.
- יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג, מגלגלים בפירורי הלחם ליצירת שכבת פירורים עבה ומטגנים בשמן רותח עד שזהובים ויפים.
- מומלץ להגיש על רוטב עגבניות בסיסי ופשוט של עגבניות, שום ואורגנו.
