מרכיבים:
- 1 כרוב בינוני
- 50 גרם חמאה (בגרסה הטבעונית מחליפים את החמאה ב 40 גרם שמן זית)
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
לרוטב גומא:
- 150 גרם טחינה גולמית (אל ברכה)
- 10 גרם מירין
- 20 גרם סוכר חום דמררה
- 30 גרם סויה
- 5 גרם שמן צילי
- 15 גרם מיסו לבן
- חצי כפית גינגר מגורד
- 50 מ"ל מים
- כפית שומשום לבן
- כפית שומשום שחור
הוראות הכנה:
- מקלפים את העלה החיצוני של הכרוב וחוצים את הכרוב ל 4 רבעים.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את החמאה במיקרו ל-20 שניות.
- מזלפים שמן זית על חתיכת כרוב.
- מפזרים מעט מלח פלפל שחור. מכסים את הכרוב בנייר אפייה ומעל אוטמים את התבנית בנייר כסף.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דק או עד שהכרוב רך.
- מסירים את הנייר כסף ונייר האפייה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות וצולים עוד כ-10 דק’ עד שהכרוב מעט חרוך וקיבל צבע זהוב ויפה.
- מברישים בחמאה מומסת את כל רבעי הכרוב, מעלים את התבנית למדף העליון של התנור, מעבירים למצב גריל ונותנים עוד חריכה טובה ויפה של בערך 5-10 דקות.
- מכינים את רוטב הגומא: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים מים עד למרקם חלק.
הגשה:
- מיד שהכרוב יוצא מהתנור מניחים על צלחת ומפזרים את רוטב הגומא מעל הכרוב. מקשטים עם בצל ירוק קצוץ.
