מתכון לכרוב צלוי ברוטב גומא

לקראת יום העצמאות, ולטובת הצמחונים מבינינו אבל לא רק, משתף השף איליה גולדמן ממסעדת קמאקורה היפנית-רמת גנית את המתכון שלו לכרוב צלוי ברוטב גומא • נסו ותהנו

גומא קבאטסו, קמאקורה, צילום: מידן מור אלון

מרכיבים:

  • 1 כרוב בינוני
  • 50 גרם חמאה (בגרסה הטבעונית מחליפים את החמאה ב 40 גרם שמן זית)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

לרוטב גומא:

  • 150 גרם טחינה גולמית (אל ברכה)
  • 10 גרם מירין
  • 20 גרם סוכר חום דמררה
  • 30 גרם סויה
  • 5 גרם שמן צילי
  • 15 גרם מיסו לבן
  • חצי כפית גינגר מגורד
  • 50 מ"ל מים
  • כפית שומשום לבן
  • כפית שומשום שחור

הוראות הכנה:

  1. מקלפים את העלה החיצוני של הכרוב וחוצים את הכרוב ל 4 רבעים.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. ממיסים את החמאה במיקרו ל-20 שניות.
  4. מזלפים שמן זית על חתיכת כרוב.
  5. מפזרים מעט מלח פלפל שחור. מכסים את הכרוב בנייר אפייה ומעל אוטמים את התבנית בנייר כסף.
  6. מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דק או עד שהכרוב רך.
  7. מסירים את הנייר כסף ונייר האפייה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות וצולים עוד כ-10 דק’ עד שהכרוב מעט חרוך וקיבל צבע זהוב ויפה.
  8. מברישים בחמאה מומסת את כל רבעי הכרוב, מעלים את התבנית למדף העליון של התנור, מעבירים למצב גריל ונותנים עוד חריכה טובה ויפה של בערך 5-10 דקות.
  9. מכינים את רוטב הגומא: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים מים עד למרקם חלק.

הגשה:

  1. מיד שהכרוב יוצא מהתנור מניחים על צלחת ומפזרים את רוטב הגומא מעל הכרוב. מקשטים עם בצל ירוק קצוץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר