מצרכים:
- 150 גר' (כ־3/4 כוס) עדשים כתומות מושרות שעה
- 100 גר' (כחצי כוס) קינואה אדומה מבושלת
- 1/2 בצל סגול
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 שיני שום קלופות
- 3 פלפלים אדומים טריים חפים מזרעים
- מלח, פלפל
- 25 גרם פירורי לחם
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה:
- טוחנים את העדשים והקינואה (רצוי במטחנת בשר, אבל ניתן גם במעבד מזון), מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים, פרט לפירורי הלחם ושמן הזית, ומוסיפים לטחון עד לקבלת עיסה דביקה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם והשמן.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה. בידיים משומנות יוצרים קציצות וצולים על גריל פחמים 3 דקות מכל צד.
