קציצות עדשים ובורגול. שומרים בקירור עד לצלייה על הגריל | צילום: איתיאל ציון

קציצות עדשים ובורגול ברוטב טחינה ויוגורט

קציצות עדשים מלאות בטעמים אשר יחליפו בכבוד רב את הקבב המסורתי ויוגשו הכי מזרח־תיכוני שאפשר

מצרכים (ל־6 מנות):

לקציצות:

  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
  • 1/2 כוס בורגול עבה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מעט שמן זית
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק
  • 1/4 כוס צימוקים בהירים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1/2 צרור רוקט קצוץ דק
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית קארי צהוב
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

  • כרוב ערבי (מלפוף - כרוב רחב ופחוס), מפורק לעלים
  • 4 עגבניות חצויות
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס יוגורט סמיך וטוב
  • 2 כפות לימונים כבושים קצוצים דק

אופן הכנה:

  1. להכנת הקציצות, מבשלים את העדשים עד רכות. משרים את הבורגול במים כשעתיים ומסננים.
  2. מאדים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית עד להזהבה.
  3. מכניסים את העדשים, הבורגול והבצל המאודה למעבד מזון עם שאר מרכיבי הקציצות וטוחנים לעיסה אחידה.
  4. מצננים במקרר ויוצרים קציצות. שומרים בקירור עד לצלייה על הגריל.
  5. לפני ההגשה, צולים את עלי הכרוב אחד־אחד עם מעט שמן זית, כדקה מכל צד.
  6. חורכים את חצאי העגבניות עם מעט שמן זית, קולפים וקוצצים. צולים את הקציצות עם מעט שמן זית כמה דקות מכל צד.
  7. מניחים על מגש את עלי הכרוב הצלויים, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים מעל את הקציצות והעגבניות הקצוצות, מזלפים טחינה, יוגורט ושמן זית ומפזרים את הלימונים הכבושים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...