מצרכים (ל־6 מנות):
לקציצות:
- 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
- 1/2 כוס בורגול עבה
- 2 בצלים קצוצים דק
- מעט שמן זית
- 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק
- 1/4 כוס צימוקים בהירים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
- 1/2 צרור רוקט קצוץ דק
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית קארי צהוב
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
- כרוב ערבי (מלפוף - כרוב רחב ופחוס), מפורק לעלים
- 4 עגבניות חצויות
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1 כוס יוגורט סמיך וטוב
- 2 כפות לימונים כבושים קצוצים דק
אופן הכנה:
- להכנת הקציצות, מבשלים את העדשים עד רכות. משרים את הבורגול במים כשעתיים ומסננים.
- מאדים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית עד להזהבה.
- מכניסים את העדשים, הבורגול והבצל המאודה למעבד מזון עם שאר מרכיבי הקציצות וטוחנים לעיסה אחידה.
- מצננים במקרר ויוצרים קציצות. שומרים בקירור עד לצלייה על הגריל.
- לפני ההגשה, צולים את עלי הכרוב אחד־אחד עם מעט שמן זית, כדקה מכל צד.
- חורכים את חצאי העגבניות עם מעט שמן זית, קולפים וקוצצים. צולים את הקציצות עם מעט שמן זית כמה דקות מכל צד.
- מניחים על מגש את עלי הכרוב הצלויים, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים מעל את הקציצות והעגבניות הקצוצות, מזלפים טחינה, יוגורט ושמן זית ומפזרים את הלימונים הכבושים.
