סטייק כרובית. טעם עדין ומרקם נגיס | צילום: איתיאל ציון

סטייק כרובית עם צ'ימיצ'ורי מזרח־תיכוני

על גריל חזק עם טעמי חריכה ועשן, הכרובית עם טעמה העדין ומרקמה הנגיס מקבלת את הטיפול האולטימטיבי

מצרכים (ל־6 מנות):

  • 2 כרוביות יפות חתוכות ל־6 פרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות לימון פרסי שחור טחון (להשיג בחנות תבלינים או לטחון לימונים שלמים)
  • צרור עלי מרווה קרועים גס
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

לצ'ימיצ'ורי מזרח־תיכוני:

  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 צרור בזיליקום קצוץ דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 3 כפות אורגנו קצוץ דק
  • 3 כפות טרגון קצוץ דק
  • 1/2 בצל לבן קצוץ דק
  • 1 צ'ילי ירוק קצוץ דק
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1/2 כוס שקד טבעי קלוף וקצוץ
  • 1 כף זרעי שומר כתושים גס
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס מים קרים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מתבלים את הכרובית בשמן, לימון, מרווה, מלח ופלפל וצולים על הגריל 5 דקות מכל צד.
  2. לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי ויוצקים על הכרובית (אפשר להגיש עם שמנת חמוצה בצד).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...