מצרכים (ל־6 מנות):
- 2 כרוביות יפות חתוכות ל־6 פרוסות בעובי 2 ס"מ
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות לימון פרסי שחור טחון (להשיג בחנות תבלינים או לטחון לימונים שלמים)
- צרור עלי מרווה קרועים גס
- מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם
לצ'ימיצ'ורי מזרח־תיכוני:
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1/2 צרור בזיליקום קצוץ דק
- 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
- 3 כפות אורגנו קצוץ דק
- 3 כפות טרגון קצוץ דק
- 1/2 בצל לבן קצוץ דק
- 1 צ'ילי ירוק קצוץ דק
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1/2 כוס שקד טבעי קלוף וקצוץ
- 1 כף זרעי שומר כתושים גס
- 1 כפית כמון
- 1/4 כוס חומץ
- 1 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס מים קרים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
- מתבלים את הכרובית בשמן, לימון, מרווה, מלח ופלפל וצולים על הגריל 5 דקות מכל צד.
- לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי ויוצקים על הכרובית (אפשר להגיש עם שמנת חמוצה בצד).
