חציל בגריל עם טחינת אריסה

חציל בגריל עם טחינת אריסה, צילום: לירון אלמוג

מצרכים:

  • 1 חציל
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפיות אריסה טובה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • מים קרים לפי התורך
  • מלח לפי הטעם

להגשה:

  • שמן זית לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מחוררים בעזרת מזלג את החציל בשלושה מקומות שונים, מניחים על גריל חם או מנגל לוהט וצולים במשך כ-7 דקות מכל צד כדי לחרוך את הקליפה ולוודא שפנים החציל עשוי היטב.
  2. מסירים מעל האש, חורצים לאורך ומניחים לנוזלים להגיר.
  3. בינתיים מכינים טחינה – מערבבים טחינה גולמית עם אריסה, מיץ לימון, שום כתוש, מים קרים ומלח ומערבבים למרקם והטעם הרצויים.
  4. מגישים את החציל ועליו שמן זית, טחינה, מלח ופטרוזיליה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר