מצרכים:
- 1 חציל
- 4 כפות טחינה גולמית
- 2 כפיות אריסה טובה
- 2 שיני שום כתושות
- מיץ לימון לפי הטעם
- מים קרים לפי התורך
- מלח לפי הטעם
להגשה:
- שמן זית לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחוררים בעזרת מזלג את החציל בשלושה מקומות שונים, מניחים על גריל חם או מנגל לוהט וצולים במשך כ-7 דקות מכל צד כדי לחרוך את הקליפה ולוודא שפנים החציל עשוי היטב.
- מסירים מעל האש, חורצים לאורך ומניחים לנוזלים להגיר.
- בינתיים מכינים טחינה – מערבבים טחינה גולמית עם אריסה, מיץ לימון, שום כתוש, מים קרים ומלח ומערבבים למרקם והטעם הרצויים.
- מגישים את החציל ועליו שמן זית, טחינה, מלח ופטרוזיליה