מרכיבים:
- 3 עגבניות
- 3 מלפפונים
- חצי צרור פטרוזיליה
- 3 גבעולי בצל ירוק
- צרור חמציץ
- בצל ירוק סגול
- 2 לימונים
- מלח
- סומק
- פיתה לבנונית
- גבינה ערבית או פטה
הוראות הכנה:
- חותכים את העגבניות, מלפפונים, פטרוזיליה, בצל ירוק והחמציצים בחיתוך גס, מוסיפים אליהם בצל סגול חתוך דק מאוד.
- מתבלים במץץ מ2 לימונים, שמן זית, סומק ומעט מלח (הסומק מוסיף מליחות משל עצמו).
- חותכים את הפיתה הלבנונית למשולשים או חתיכות בגודל של 2X2 ס"מ או איך שאוהבים ומטגנים בשמן זית. מקררים.
- מסדרים את הסלט בקערה, מפזרים מעל את הפיתה המטוגנת וחתיכות גבינה ערבית או גבינת פטה לפי הכמות שאוהבים.
