מתכון לסלט קוסקוס מנבחרת הבשלנים של Israeli Kithcen

גם סלט, גם משביע: סלט קוסקוס מלא עשיר בשמן זית, פלפל אדום, פלפל צהוב, בטטה, בצל ירוק ועשבי תיבול וחמוציות. מתאים גם ליום העצמאות וגם סתם ליום שלישי

בשיתוף israeli kitchen

מרכיבים:

לקוסקוס:

  • שקית (350 גרם) קוסקוס מלא של חברת קוסקוס מזון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 וחצי כוסות (500 מ"ל) מים רותחים
  • כפית מלח

לסלט:

  • גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות
  • פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
  • בטטה קלופה ופרוסה לפרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • עגבנייה קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • בצל סגול קצוץ
  • עלי נענע מענף אחד
  • כף בוטנים חצויים
  • 2 כפות אגוזי מלך
  • כף חמוציות
  • שמן זית ומלח לפי הטעם - לתיבול

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס – שופכים את תכולת השקית לסיר בינוני. מוסיפים את השמן, המים והמלח ומערבבים. מכסים ומניחים בצד לחמש דקות. פותחים את המכסה, מפוררים בעזרת מזלג ומשאירים את הסיר פתוח לעוד חמש דקות.
  2. מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הגמבה, הפלפל הצהוב והבטטה בתבנית ומזלפים שמן זית ומלח. צולים בתנור כ 20 דקות עד הזהבה והתרככות.
  3. מניחים בקערה גדולה את הקוסקוס, הירקות הצלויים וכל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

המתכון באדיבות יעל דאבי מדף המתכונים "ישראלי קיטשן"

בשיתוף israeli kitchen

כדאי להכיר