בשיתוף israeli kitchen
מרכיבים:
לקוסקוס:
- שקית (350 גרם) קוסקוס מלא של חברת קוסקוס מזון
- 2 כפות שמן זית
- 2 וחצי כוסות (500 מ"ל) מים רותחים
- כפית מלח
לסלט:
- גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות
- פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
- בטטה קלופה ופרוסה לפרוסות
- 2 כפות שמן זית
- כפית מלח
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- עגבנייה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- בצל סגול קצוץ
- עלי נענע מענף אחד
- כף בוטנים חצויים
- 2 כפות אגוזי מלך
- כף חמוציות
- שמן זית ומלח לפי הטעם - לתיבול
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס – שופכים את תכולת השקית לסיר בינוני. מוסיפים את השמן, המים והמלח ומערבבים. מכסים ומניחים בצד לחמש דקות. פותחים את המכסה, מפוררים בעזרת מזלג ומשאירים את הסיר פתוח לעוד חמש דקות.
- מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הגמבה, הפלפל הצהוב והבטטה בתבנית ומזלפים שמן זית ומלח. צולים בתנור כ 20 דקות עד הזהבה והתרככות.
- מניחים בקערה גדולה את הקוסקוס, הירקות הצלויים וכל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.
המתכון באדיבות יעל דאבי מדף המתכונים "ישראלי קיטשן"
בשיתוף israeli kitchen