בשיתוף טל סורסקי
בכל יום שלישי ושישי נהוג בתוניס לאכול קוסקוס, ומה איתכם? באילו ימים אתם אוהבים את הקוסקוס שלכם? המנה הזו תשכנע את הילדים שלכם לאכול קוסקוס שבעה ימים בשבוע!
קציצות בשר עם קוסקוס // צילום והכנה: טל סורסקי
המצרכים:
לקציצות:
1/2 ק״ג בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
2 כפיות בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות אבקת בצל (אופציה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות שום גבישי או שום טרי כתוש
1 ביצה
2 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים או טריים
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס דבש
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות רכז רימונים
2 כפות ג׳ינג׳ר קצוץ
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס מים
לקוסקוס:
שקית קוסקוס מהיר וקל להכנה (מומלץ של חברת "קוסקוס מזון")
400 מל״ל מים רותחים
1/2 כפית כורכום
2 כפות שמן
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מקלפים את הבצל וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד לריכוך.
- מעבירים חצי מכמות הבצל המטוגן לקערה גדולה ואת היתר משאירים בסיר.
- מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את כל חומרי הרוטב לסיר עם הבצל ומערבבים.
- יוצרים קציצות קטנות ומסדרים בתוך הרוטב (הרוטב לא חייב לכסות את הקציצות).
- מביאים את הסיר לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות על להבה בינונית-חלשה.
- מכינים את הקוסקוס.
- לפני ההגשה: ניתן לפזר רימונים על הקציצות.
טל סורסקי הוא הייטקסט ביום, בלוגר אוכל בלילה (או בסדר ההפוך) וחבר נבחרת הבשלנים של דף האינסטגרם "ישראלי קיטשן". בין לבין מגדל עם אשתו שלושה ילדים גרגרנים ואניני טעם, שלא מסתפקים בשניצל ופתיתים (ועל הדרך מציב להם רף גבוה מדי לאוכל ביתי). הוא מאוד מתחבר לאוכל עונתי ומקומי ויחד עם זאת משתדל להכין אוכל פשוט, מזין, בריא וטעים שלא מצריך שעות של עבודה במטבח. לעוד מתכונים של טל היכנסו לכאן.
למתכונים נוספים של ישראלי קיטשן היכנסו לכאן.
בשיתוף טל סורסקי