מרכיבים:
לקוסקוס:
- 350 גרם (חבילה) קוסקוס של חברת "קוסקוס מזון"
- 2 כפות שמן זית
- כף כורכום
- כפית מלח
- 400 מ״ל (2 כוסות) מים רותחים
לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- ביצה בגודל S
- כפית מלח
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- כפית כורכום
- קורט פלפל שחור
- כפית בהרט
- כף נענע טרייה קצוצה
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
- כף שמן זית
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- בצל פרוס לפרוסות
- כפית כורכום
- קורט בהרט
- 3 כפות סילאן טבעי
- רבע כוס גזר גמדי
- כוס שעועית ירוקה
- 3 וחצי כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- שופכים את תכולת שקית הקוסקוס לסיר בינוני. מוסיפים שמן זית, כורכום, מלח ומים ומערבבים היטב. מכסים ומניחים לחמש דקות. פותחים, מפוררים בעזרת מזלג ומניחים בצד ללא מכסה לחמש דקות נוספות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (אם התערובת דביקה, ניתן להוסיף 2 כפות פירורי לחם). יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בצלחת. מעבירים לקירור עד להכנת הרוטב.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסוטאז׳ גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט. מוסיפים את הכורכום והבהרט ועוד כף שמן זית ומערבבים.
- מוסיפים את הסילאן, הגזר והשעועית ומערבבים. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה.
- מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב החם, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך 20-30 דקות. מידי פעם מנערים את הסיר, כך שהקציצות יתערבבו ברוטב.
- מניחים כמה כמות קוסקוס בצלחת, מוסיפים את הקציצות והרוטב במרכז ומגישים.
