קוסקוס צהוב עם כדורי בשר של יעל דאבי מנבחרת הבשלנים של Israeli Kitchen

מנה עשירה ומפנקת של קוסקוס צהוב עם כדורי בשר עסיסיים של נבחרת הבשלנים של Israeli Kitchen

מרכיבים:

לקוסקוס:

  • 350 גרם (חבילה) קוסקוס של חברת "קוסקוס מזון"
  • 2 כפות שמן זית
  • כף כורכום
  • כפית מלח
  • 400 מ״ל (2 כוסות) מים רותחים

לקציצות:

  • 500 גרם בשר טחון
  • ביצה בגודל S
  • כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • קורט פלפל שחור
  • כפית בהרט
  • כף נענע טרייה קצוצה
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כף שמן זית

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • בצל פרוס לפרוסות
  • כפית כורכום
  • קורט בהרט
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • רבע כוס גזר גמדי
  • כוס שעועית ירוקה
  • 3 וחצי כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. שופכים את תכולת שקית הקוסקוס לסיר בינוני. מוסיפים שמן זית, כורכום, מלח ומים ומערבבים היטב. מכסים ומניחים לחמש דקות. פותחים, מפוררים בעזרת מזלג ומניחים בצד ללא מכסה לחמש דקות נוספות.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (אם התערובת דביקה, ניתן להוסיף 2 כפות פירורי לחם). יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בצלחת. מעבירים לקירור עד להכנת הרוטב.
  3. מחממים 2 כפות שמן זית בסוטאז׳ גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט. מוסיפים את הכורכום והבהרט ועוד כף שמן זית ומערבבים.
  4. מוסיפים את הסילאן, הגזר והשעועית ומערבבים. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה.
  5. מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב החם, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך 20-30 דקות. מידי פעם מנערים את הסיר, כך שהקציצות יתערבבו ברוטב.
  6. מניחים כמה כמות קוסקוס בצלחת, מוסיפים את הקציצות והרוטב במרכז ומגישים.

למתכונים נוספים של יעל דאבי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר