כל פסח אותו סיפור מחדש, שוברים כל בוקר את הראש מה להכין לארוחת בוקר. מי לא מכיר את המצה בריי? מסתבר שגם במתכון הנוסטלגי יש מקומות לשיפור, תוסיפו כמהין או סלט קפרזה ותראו איך תקצרו מחמאות.
טוסט מצה בריי כמהין
מצרכים:
500 גרם מצות מרוסקות
600 מ"ל חלב
300 גרם שמנת מתוקה
6 ביצים
100 גרם בצל קצוץ
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים כשעה
מוסיפים למסה 200 גרם גבינת שמנת ו-2 כפות מחית כמהין, מערבבים היטב.
מחממים שמן או חמאה במחבת, משטחים מהמסה על כל פני המחבת (שכבה של 1 ס"מ) ומטגנים את 2 הצדדים עד הזהבה.
ברד פודינג
מצרכים:
1 לחמניה של פסח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
300 מ"ל שמנת
200 מ"ל חלב
40 גרם סוכר
כף אמרטו או כל ליקר אחר
כף צימוקים/חמוציות
כף אגוזים
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים כשעה.
מגישים עם קצפת/ גלידה/ פירות
סלט קפרזה עם מצה בריי ירוקה
מצרכים:
10 עגבניות שרי צהובות
10 אדומות
10 מנומרות חצויות
3 ארטישוק רומאי חתוך ל-4
חופן זיתים
בצל סגול פרוס
5-6 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
מתבלים את הסלט במלח פלפל לימון ושמן זית, משטחים בצלחת, קורעים כדור מוצרלה ל-5-6 חתיכות ומפזרים. מניחים 8 קוביות מצה בריי ירוק, מזלפים בלסמי מצומצם ומגישים
מתכון למצה בריי ירוק
מצרכים:
500 גרם מצות מרוסקות
600 מ"ל חלב
300 גרם שמנת מתוקה
6 ביצים
100 גרם בצל קצוץ
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים כשעה, מוסיפים לתערובת המצב בריי 150 גרם פסטו, 50 גרם פטרוזיליה קצוצה ו-50 גרם עירית קצוצה. מחממים שמן או חמאה במחבת, משטחים מהמסה על כל פני המחבת (שכבה של 1 ס"מ) ומפזרים מעט פרמזן. מטגנים עד השלמה, הופכים ומטגנים צד שני.
המתכונים באדיבות התפריט לפסח של קבוצת קפה גן סיפור של השף חגיי אברהמי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו