כולנו מכירים את הטרנד שבשנים האחרונות השתלט לחלוטין על כל המאפיות, הקונדיטוריות ואפילו על חלק מהסופרמרקטים בישראל - סופגניות מושחתות. כבר לא מדובר רק בציפוי נוצץ או מילוי טעים אלא על תחום שכל כולו על טהרת ה"יותר" וה"מוגזם". זה אכן כיף לחדש, לחדד את חוש הטעם ולהתעלות על הדימיון, אך לפעמים הנוסטלגיה מנצחת הכל.
מתכון פשוט לסופגניה קלאסית מושלמת // צילום: גיל קרמר
הפעם התחשק לנו לחזור ל"טעם של פעם", טעם הילדות התמים והמוכר של סופגנייה בסיסית, ללא כל התוספות. הסופגנייה הקלאסית נחשבת על ידי רבים לטעימה ביותר, וגם אני באופן אישי אוהבת את טעמה ובסופגניות שאני אוכלת אני אפילו לא שמה ריבה. המתכון שהכנתי עבורכם היום כולל את כל מה שצריך לדעת על מנת להכין את הסופגנייה הקלאסית המושלמת. החל מהדרך לגרום לבצק לתפוח בהצלחה, דרך הטיגון ועד הכנת הריבה באופן עצמאי ושדרוג הסופגנייה דרך כך.
סופגניות
מצרכים ל16 סופגניות במשקל 50 גרם:
500 גרם קמח
12 גרם שמרים יבשים(או 25 גרם שמרים טריים)
50 גרם סוכר
10 גרם מלח
ביצה אחת
חלמון אחד נוסף
120 גרם חלב
85 גרם מים
45 גרם חמאה
כפית מחית או תמצית וניל איכותית.
25 גרם וודקה/ברנדי
אופן הכנה:
• במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים,המלח והסוכר.
• מערבבים מעט ומוסיפים :חלב, מים, ביצה, חלמון, וניל ואלכוהול.
• לשים כחמש דקות ומוסיפים את החמאה.
• ממשיכים ללוש עוד 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך,גמיש וחלק.
• מניחים בקערה להתפחה ראשונה של כ40 דקות עד להכפלת נפח הבצק
(יש לקחת בחשבון שבחורף,בצק תופח לאט יותר מבקיץ וכי זמני ההתפחה עלולים להתארך מעבר ל40 דקות)
• לאחר הכפלת הנפח,שוקלים כדורים במשקל 50 גרם לסופגנייה.
• מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפיה ומתפיחים פעם שניה-שוב להכפלת הנפח(כ-40 דקות נוספות)
• מחממים 3/4 מיכל שמן (750 מ"ל) במחבת או סיר נמוך,מחממים את השמן ל160 מעלות ומטגנים כל סופגנייה כ3 דקות מכל צד.
• מקררים,מפדרים באבקת סוכר ומזלפים ריבה.

ריבת תות מתובלת
מצרכים:
500 גרם תותים שטופים ללא עוקץ.
250 גרם סוכר לבן
כפית מחית וניל
חצי כפית קינמון.
אופן הכנה:
מבשלים את כל החומרים על להבה בינונית כ25 דקות עד שהריבה הופכת לסמיכה.
מקררים וטוחנים למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט.
אורטל שמרון היא שף קונדיטורית ושוקלטיירית ממרכז הארץ, ניתן לעקוב אחרי מגוון המתכונים והמאפים מעוררי התאבון שלה באינסטגרם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו