חלת התמרים הזו היא אחת המנות הכי מיוחדות שאכלנו

השילוב של חלה עשויה תמרים עם אגוזים הוא רעיון שנשמע טבעי לחלוטין, שלא ברור לנו איך לא ניסינו אותו עכשיו • כדי לכפר על המחדל, הבאנו להם את המתכון המצוין הזה של אבי שטייניץ, מנהל התחום הקולינרי של "דן גורמה"

חלת תמרים ואגוזים, צילום: גיל אבירם

חלה היא מאכל שאנחנו כל כך אוהבים, שלפעמים אנחנו קונים חלה גם באמצע השבוע ובולסים אותה בתוך רגע וחצי. החלטנו להיות מקוריים, אז הכנו את המתכון הזה של חלת תמרים עם אגוזים – ומודים, התמכרנו.

מצרכים (ל-2 חלות)

  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 610 גרם מים קרים
  • 50 גרם סוכר
  • 60 גרם שמן קנולה
  • 22 גרם מלח שולחני
  • 12 גרם שמרים יבשים
  • 220 גרם תמרים מיובשים מגולענים וחתוכים
  • 180 גרם אגוזי מלך שבורים
  • ביצה טרופה מדוללת במעט מים, קורט סוכר וקורט מלח
  • אגוזי מלך שבורים
  • סילאן תמרים

הוראות הכנה:

  1. לערבב את הקמח, הסוכר והשמרים.
  2. להניח בקערת המיקסר את המים והשמן, לשפוך מעל הנוצר את היבשים וללוש במהירות 1 למשך 5 דקות.
  3. להוסיף את המלח ולהמשיך לישה במהירות 2 למשך 5 דקות נוספות.
  4. להוסיף את האגוזים והתמרים, ללוש עוד דקה וחצי.
  5. להעביר לקערה, לכסות ולהתפיח במשך כ-20 דקות כשהקערה מכוסה. לאחר 20 דקות, לקפל שוב את הבצק לצורת עיגול ולהמשיך להתפיח, וכך לעשות פעמיים נוספות כל 20 דקות, עד להכפלת נפח.
  6. לחלק ל-6 כדורים ולפתוח אותם לגלילי בצק מוארכים. מכל 3 גלילים לקלוע חלה ולהניח על משטח האפייה המרופד נייר אפייה.
  7. למרוח בביצה טרופה. להשאיר לתפיחה לעוד חצי שעה. למרוח שוב ולפזר מעל מעט אגוזים שבורים.
  8. לאפות בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ-22 דקות עד להשחמה.
  9. כאשר יוצאת החלה מהתנור, למרוח בסילאן בעזרת מברשת.

המתכון באדיבות שף אבי שטייניץ, מנהל התחום הקולינרי "אורט דן גורמה"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר