בירה "קרלסברג לומה", אחד המוצרים המסקרנים של הקיץ בתחום האלכוהול, הושק אמש (שלישי) בתל אביב באירוע חגיגי ככל האפשר בהתאם למגבלות הקורונה.
הבירה החדשה היא למעשה בירת לאגר כשותית, לא מסוננת וזהובה בעלת 5.2% אלכוהול המיוצרת בשיטת שמעניקה לבירה ארומה ייחודית ומרירות עדינה. היא מיוצרת מלתת שעורה ,שלושה זני כשות ומיצוי של לתת שעורה וחיטה. מדובר בטכנולוגיה שונה שנפוצה בעיקר במבשלות בוטיק קטנות ופחות במבשלות בהן מיוצרות בירות "גדולות" דוגמת קרלסברג.
הבירה החדשה היא פרי שיתוף פעולה ישראלי-בינלאומי בין מבשלת קרלסברג המקומית לזו של קרלסברג העולמית, מהגדולות בעולם בענף הבירה. הבירה הוכנה בישראל בהשגחת צוות הפיתוח והטועמים של המבשלה הבינלאומית, שלבסוף "אישרו" אותה.
הבירה החדשה, כאמור, הושקה קודם כל בישראל ובהמשך תשווק לשאר העולם. המיתוג שונה גם הוא מהבקבוק ה"רגיל" וכך גם הכוס הייעודית שעוצבה במיוחד לרגל ההשקה.
הבירה, בעלת 5.2% אחוז אלכוהול בדיוק כמו מקבילתה, נמכרת החל מהיום בכל רשתות השיווק וחנויות האלכוהול.
