קיץ - השמש זורחת על בירות חדשות ומרעננות. איך תרצו את הבירה שלכם? עם נענע? בזיליקום? אננס? או אולי עם כמות כפולה של כשות? כמו בכל קיץ, מגיעות לברים ולמדפים בישראל לא מעט בירות חדשות שלא היו כאן קודם. בירות מסורתיות שמבושלות מאות שנים באותו אופן, בירות חדשניות שעושות ככל יכולתן כדי לשבור את המסורת ובירות מסחריות שרק מחפשות את נתחי השוק שלהן. ברשימה הקצרה הזו תמצאו ייצוג הולם לכל אחת משלוש המשפחות ואני מאוד מקווה שתוכלו למצוא בה גם בירות שתאהבו.
קינגפישר
מותג הבירה הנמכר ביותר בהודו מגיע לישראל בגרסה שמיוצרת בבריטניה. זוהי בירת לאגר בינלאומית קלאסית, בעלת צבע צהבהב וריחות נקיים של לתת ושעורה. המבנה שלה קליל כמתבקש, הטעמים מתכתיים מעט והמרירות מעודנת. אלא אם נקשרתם אליה בהודו, אני לא בטוח שיש לכם סיבה להעדיף אותה על בירות אחרות באותו סגנון. ולא חסרות כאלה. המחיר: כ־7 ש' לבקבוק 330 מ"ל.
שוף סוליי
בירת הקיץ של מבשלת א־שוף הבלגית, שמבושלת מדי שנה בתחילת האביב, מכילה לא מעט לתת חיטה, שמקנה לה צבע בהיר וריחות אופייניים של בננה ותבלינים. זוהי בירה קלילה, נעימה ומאוזנת, עם טעמי הדרים מלווים במתיקות קלה ובמרקם נעים, שמסווים לא פחות משמונה אחוזי אלכוהול. עוצמה שמתאימה אולי לעונה החמה בבלגיה, אבל בקיץ שלנו מומלץ לשתות אותה ליד המזגן. המחיר: 13 ש' לבקבוק 330 מ"ל.
פולר'ס, ווילד ריבר
האייל הבהירה, שמכילה כמות כפולה של כשות בהשוואה לבירות סטנדרטיות, ממלאת את האף בריחות של אשכוליות, לימונים וקליפות תפוז, על רקע נוכחות מעודנת של ריח לתת קלוי. המרקם שלה קליל, המגע נעים, הגיזוז עדין מאוד והסיומת מרירה. המבשלה הבריטית הוותיקה מוכיחה שאפשר לעשות בירות כשותיות במיוחד גם בלי המון סוכר ואלכוהול. המחיר: כ־15 ש' לבקבוק 500 מ"ל.
שושנע
בירת חיטה בתוספת נענע, שמיוצרת במבשלת ואן הונסברוק הבלגית בשיתוף פעולה עם היבואן הישראלי. בירות עם נענע נעשו כאן כמה פעמים בעבר, והמוצלחת בהן היא לדעתי Gordon Beach Blond, הבירה העונתית של מבשלת דאנסינג קאמל התל־אביבית. אף על פי שבגרסתה הנוכחית שושנע קצת מגזימה עם המנטה, אני חושב שהיא שווה ניסיון ומקווה מאוד שהיא תתעדן קצת בעתיד. המחיר: כ־33 ש' לשליש.
טוכר, קלר ביר אנפילטרד
הלאגר של מבשלת טוכר הגרמנית, שהוקמה בנירנברג בשנת 1672, היא מהסוג שתמיד נעים לפגוש. הקיץ הכרתי את אחותה: "טוכר קלר ביר אנפילטרד", לאגר לא מסוננת עם מבנה עגלגל, מרקם סמיך וטעמים עשירים יחסית לסגנון. עם זאת, היא מהנה מאוד לשתייה, בעיקר בגלל הדרך שבה היא מאזנת בין מתיקות למרירות ובין עושר לרעננות. לאגר, אבל עם המון אופי. המחיר: כ־13 ש' לבקבוק 500 מ"ל.
פילו
בישראל, זאת יודע כל יבואן, אוהבים בירות חזקות. לא בגלל האקלים או התפריט אלא משום שהן מציעות יותר אלכוהול בפחות כסף. האייל הבלגית הזאת מכילה שמונה וחצי אחוזי אלכוהול, כך שמהבחינה הזו היא מספקת את הסחורה. יש לה ריחות אופייניים של לתת קלוי, פירות יבשים ותבלינים, מבנה מלא וגדוש וסיומת מתקתקה־מרירה, ואחוזי האלכוהול הגבוהים משולבים היטב ולא מורגשים כמעט. המחיר: כ־13 ש' לבקבוק 330 מ"ל.
ברודוג, ג'ק האמר
ג'ק האמר, או בעברית "פטיש אוויר", מיוצרת במבשלה הסקוטית הכי אמריקנית שיש. הבירה מוגדרת כ"IPA חסרת רחמים" שמכילה כשות, כשות ועוד קצת כשות. לטעמי, מדובר בסוג של הגזמה. הבירה חותכת את האף בריחות של אשכולית ועשבי תיבול, וממשיכה אל הפה במרירות מופרכת, שנגיעה של מתיקות מחזקת אפילו יותר. בירה למתקדמים שגם הם ייאלצו לשטוף אחריה את הפה בלאגר. המחיר: כ־17 ש' לבקבוק 330 מ"ל.
ליפמנס, יל'ו און דה רוקס
מהמבשלה הבלגית הוותיקה, שמתמחה בייצור בירה בטעמי פירות, מגיעה הקיץ לישראל "יל'ו און דה רוקס", בירה בתוספת אננס, לימון, פרחי סמבוק ובזיליקום. ואם כל זה לא מספיק, מהשם שלה אפשר להבין שרצוי לשתות אותה עם קרח. מי שיצליח לשים את הדעות הקדומות בצד, יגלה שמדובר במשקה טעים בעל ריחות וטעמים של הדרים ופירות לבנים וחמצמצות מרעננת. המחיר: 14 ש' לבקבוק 250 מ"ל.

מימין: פילו, ליפמנ'ס, ג'ק האמר, שוף סוליי, קלר ביר, קינגפישר, פולר'ס וויילד ריבר ושושנע
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
