מרנג זה אחד הדברים שהכי הכי כיף להשתעשע איתם. כשאני מכינה מרנג אני מרגישה כמו ילדה שמשחקת בפלסטלינה. אינסוף אפשרויות של צבעים, צורות, טעמים.
אצלי בבית תמיד יהיו מרנגים ובכל צורה אפשרית - אני משתמשת בהם לקישוט עוגות, ארוזים בצנצנת יפה כשאני צריכה מתנה ספונטנית, והופכת אותם לבייבי פבלובה כשצריך קינוח מהיר, מרנג, קצפת ופירות. קינוח קטנטן וחמוד, שתמיד לוקח ובגדול.
בייבי פבלובה
כ-15 יחידות
המצרכים:
140 גרם חלבונים (חלבונים מכ-4 ביצים)
280 גרם סוכר
כפית קורנפלור
כפית תמצית וניל
חצי כוס ריבת תות או פטל
250 מ"ל שמנת להקצפה
כפית אבקרת סוכר
לקישוט: פירות אדומים - פטל טרי או תותים
אופן ההכנה:
למרנג:
מכניסים לקערה חסינת חום סוכר וחלבונים ומערבבים היטב. מניחים את הקערה מעל סיר מים רותחים (באן מארי) ומחממים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שרוב הסוכר נמס.
מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים חמש דקות. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים להקציף חמש דקות נוספות עד שמתקבל קצף יציב וקשה. מכניסים את המרנג לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 2-3 ס"מ ומזלפים תלוליות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
בחצי מהבליטה עושים גומה מלמעלה באמצעות כפית. את השאר משאירים עם שפיץ יפה.מכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 70-80 מעלות (בטורבו) למשך שעתיים, המרנג יתייבש מבחוץ אך ישאר מעט רך באמצע. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.
למילוי:
מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והווניל. שמים כפית ריבה בתוך השקעים שבמחצית מהמרנגים. מזלפים קצפת מעל כל אחד, מקשטים בפירות וסוגרים מלמעלה בנשיקת מרנג עם שפיץ. אפשר להכניס מעט ריבה לשקית זילוף ולזלף על הפבלובה נקודות קטנות לקישוט.
למתכונים נוספים של מיס פטל אפשר ללחוץ כאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו