קינוח המלבי היה נחשב בעבר לקינוח עממי שמוצע בחופי הים ובדוכנים שונים. היום, מדובר במנה די שגרתית בבתי קפה, במסעדות ואף במסעדות שף.
צילום: משה בן שמחון // עריכה: עדן בראל
במסעדות שונות ניתן למצוא פרשנויות שונות לקינוח המסורתי. נתנו לטועמים המנוסים שלנו לדגום את החידושים האחרונים בתחום.
במסעדת ARIA של השף גיא גמזו מוצעת למשל מנת מלבי שקדים. המנה מורכבת משקדים וסחלב טורקי, פיסטוק מלוח, בוטנים מסוכרים, שבבי קוקוס קלוי, קולי פטל ומי ורדים.
המחיר: 48 שקלים.
במסעדת בלקן, שהתפריט שלה מלווה בייעוצו של השף איל לביא, ניתן למצוא את מנת המלבי בלקן, הכוללת סירופ קסיס ורדים, פיסטוק וקוקוס קלוי. המנה מוגשת בשלב זה בצהריים בלבד.
המחיר: 28 שקלים.
מסעדת TYO מציעה מלבי אקספרס - קולי פטל, קרם מלבי שערות קדאיף ואגוזים מסוכרים. המנה מוצעת במשלוח בלבד.
המחיר: 44 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו