אני הכי אוהבת להכין אוכל למקפיא. כזה שמוציאים, מחממים בשנייה ומגישים, או כזה שפשוט אוכלים קפוא. זה יכול להיות ארוחת צהריים שאני מוציאה ומגישה ברגע וזה יכול להיות קינוח שיוצא 5 דקות לפני שהאורחים מגיעים.
זה תמיד גורם לי להרגיש שהוצאתי מנה מנצחת באפס עבודה, כי אז מה אם עבדתי אפילו 5 שעות בהכנתה, עבודה שעושים מראש לא נחשבת :)
גלילות תמרים יש לי כמעט תמיד במקפיא. הן אהובות במיוחד על בני הבית, הן ללא גלוטן, ללא סוכר, מתאימות כמעט לכל מי שיש לו איזושהי מגבלה תזונתית והן פשוט נהדרות. ממליצה גם לכם להכין כמות כזו שתהיה לכם בבית, כי למי אין חשק למתוק?
גלילות תמרים. ללא סוכר וללא גלוטן
המצרכים:
500 גרם תמרים בואקום
400 גרם תערובת אגוזים, מה שאוהבים או לפי הכמויות הבאות:
100 ג' אגוזי מלך
100 ג' פקאנים
100 ג' קשיו
100 ג' אגוזי מקדמיה
לציפוי:
100 גרם שומשום קלוי
ההכנה:
שמים את התמרים בקערה ומכניסים לכחצי דקה למיקרו לריכוך קל.
שוברים את אגוזי המלך ואת שאר האגוזים שוברים חלקית לחתיכות גדולות. קוצצים גס חלק מהם וחלק משאירים שלמים.
מערבבים היטב את מגוון האגוזים עם התמרים לתערובת דביקה.
מפזרים את השומשום על נייר אפיה.
לוקחים את התערובת ומתחילים לגלגל אותה לגליל הדוק על השומשום עד שמקבלים גליל ברוחב של כ-5 ס"מ. עוטפים אותו בנייר האפיה ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. שומרים במקרר או במקפיא.
לעוד מתכונים: www.misspetel.com
