קרמבו ביתי מפתיע // צילום אמיר מנחם

מבשר החורף: כך תכינו קרמבו בבית

הרוח הקרירה בערב עשתה לנו חשק לממתק של החורף: הקרמבו • עקבו שלב אחרי שלב אחרי המתכון המנצח לעונת המעבר

רגע לפני שאנחנו נפרדים מהקיץ לטובת העונה הקרירה, הגלידות כבר הרבה מאחורינו והשוקו החם עוד לא בא בחשבון. קבלו את המחמם הרשמי שאין חורף בלעדיו - הקרמבו.

ולפני שאתם רצים לחנות הקרובה לקנות, כדאי לכם לשנות כיוון ולקנות מצרכים לקרמבו ביתי מושלם עם מתכון של שני סגדן באדיבות כרמית

להכנת הקרמבו הביתי

תחתית בצק פריך שוקולד:

360 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם אבקת קקאו

1 ביצה

 

אופן ההכנה: 

מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס. מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד. 

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כארבעה סנטימטרים. אופים בתנור 10-12 דקות, מצננים לטמפרטורת החדר. מסדרים את תחתיות הקרמבו על גבי תבנית.

אפשר לאחסן במקפיא עד יומיים // צילום: אמיר מנחם

הכנת המרנג: 

100 גרם חלבון ביצה

200 גרם סוכר ושקית סוכר וניל.

בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר יחד ומערבבים היטב על גבי סיר אדים כפול (בן מארי) עד שכל גרגרי הסוכר נמסים לגמרי. מעבירים את החלבונים למיקסר עם וו מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה, מזלפים את המרנג על כל תחתית קרמבו בתנועה סיבובית וכלפי מעלה, שמים את התבנית במקפיא עד להתקשות המרנג.

הכנת שוקולד:

250 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו

100 גרם חמאת קקאו (ניתן לרכוש בחנויות לאפיה או בבית טבע) ,או לחלופין להוסיף לשוקולד 3 כפות שמן קנולה

בקערית עמוקה ממיסים יחד – בבן מארי או במיקרו, את השוקולד וחמאת הקקאו (או השמן) עד למרקם אחיד. יש לטבול את הקרמבואים שקפאו בקערית השוקולד המומס עד לציפוי מלא. ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים, אבל אנחנו בטוחים שהם יתחסלו עוד קודם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...