עוגת גבינה אלפחורס אפויה

העוגיה הארגנטינאית מקבלת גרסה מיוחדת בצורת עוגת גבינה מושחתת

עוגת גבינה אלפחורס, צילום: צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

מצרכים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס:  

  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2/3 כוס אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2/3 כוס קמח
  • 2/3 + 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות ריבת חלב

למילוי:

  • 200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1 ו-1/2 (300 גרם) גביעי גבינת שמנת
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1כוס גדושה (200 גרם) גבינה לבנה
  • 4 ביצים

לציפוי:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

לקלתית:

  1. מעבדים את כל במרכיבים לבצק רך, בעזרת הידיים משטחים בתחתית התבנית המשומנת., מחוררים עם מזלג את הבצק.
  2. אופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-10 דקות.
  3. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבה נדיבה של ריבת חלב.(קל יותר למרוח שהבסיס צונן, אבל אפשר גם כשחם)

למלית:

  1. ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ומערבבים היטב לתערובת דלילה וחלקה.
  2. מערבלים את גבינת השמנת, הגבינה הלבנה והסוכר, מוסיפים את הביצים אחת, אחת ותוך כדי ערבול.
  3. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינה ומערבבים לקרם אחיד.
  4. יוצקים את המלית על פני הקלתית הקרה ואופים בתנור בחום נמוך (165 מעלות) במשך כשעה עד שפני העוגה זהובים והיא מעט רוטטת במרכזה.
  5. מוציאים מהמקרר ומצננים כ-15 דקות.

לציפוי:

  1. מערבבים את כל מרכיב הציפוי, יוצקים מעל העוגה האפויה ואופים בתנור במשך כ-15 דקות נוספות.
  2. מקררים 4 שעות לפחות לפני ההגשה.
  3. מקשטים בשבבי קוקוס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר