מצרכים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
לבסיס:
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
- 2/3 כוס אבקת סוכר
- 2 חלמונים
- 2/3 כוס קמח
- 2/3 + 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפייה
- 4 כפות ריבת חלב
למילוי:
- 200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 1 ו-1/2 (300 גרם) גביעי גבינת שמנת
- 3/4 כוס סוכר
- 1כוס גדושה (200 גרם) גבינה לבנה
- 4 ביצים
לציפוי:
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה:
לקלתית:
- מעבדים את כל במרכיבים לבצק רך, בעזרת הידיים משטחים בתחתית התבנית המשומנת., מחוררים עם מזלג את הבצק.
- אופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-10 דקות.
- מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבה נדיבה של ריבת חלב.(קל יותר למרוח שהבסיס צונן, אבל אפשר גם כשחם)
למלית:
- ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ומערבבים היטב לתערובת דלילה וחלקה.
- מערבלים את גבינת השמנת, הגבינה הלבנה והסוכר, מוסיפים את הביצים אחת, אחת ותוך כדי ערבול.
- מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינה ומערבבים לקרם אחיד.
- יוצקים את המלית על פני הקלתית הקרה ואופים בתנור בחום נמוך (165 מעלות) במשך כשעה עד שפני העוגה זהובים והיא מעט רוטטת במרכזה.
- מוציאים מהמקרר ומצננים כ-15 דקות.
לציפוי:
- מערבבים את כל מרכיב הציפוי, יוצקים מעל העוגה האפויה ואופים בתנור במשך כ-15 דקות נוספות.
- מקררים 4 שעות לפחות לפני ההגשה.
- מקשטים בשבבי קוקוס.