שבלול שמרים, גבינת ריקוטה וחמוציות של מיקי שמו

שבלול שמרים, גבינת ריקוטה וחמוציות של מיקי שמו

עוגת גבינה קלאסית מבצק שמרים, אוורירית וטעימה. אם תרצו, תוכלו להחליף את החמוציות בצימוקים

מצרכים:

לבצק (3 עוגות):

  • 770 גרם קמח (1/2 5 כוסות)
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 25 גרם שמרית (1/2 שקית)
  • 3/4 שקית משפר אפייה (שמרית)
  • 3 ביצים גדולות
  • 180 מ"ל מים בטמפרטורת החדר (3/4 כוס)
  • כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ־1/4 לימון
  • 175 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ (להוציא מהמקרר חצי שעה קודם)
  • 1/2 כפית מלח

למלית:

  • 750 גרם גבינת ריקוטה
  • 1/3 1 כוסות סוכר
  • כף וחצי גדושות קורנפלור
  • 3 כפות חמוציות
  • קליפה מגוררת מ־3/4 לימון
  • 1/2 1 כפות תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים כדקה את הקמח, הסוכר, השמרית ומשפר האפייה.
  2. מוסיפים את הביצים, המים, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבלים במהירות בינונית כ־2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה, ולשים כ־10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  4. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
  5. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות ל־4 שעות.
  6. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים גבינה, סוכר, קורנפלור (מנופה), חמוציות, לימון ותמצית וניל. מייד אחר כך מוסיפים את הביצה ומערבבים.
  7. מרדדים את הבצק לשלושה מלבנים במידות 20X35 ס"מ.
  8. מורחים על כל מלבן שליש ממלית הגבינה ומגלגלים לרולדה.
  9. מגלגלים כל אחת מן הרולדות לצורת שבלול בתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ. גוזרים במספריים חריצים בחלק הגבוה של העוגה בטרם האפייה.
  10. ברישים בביצה ואופים ב־170 מעלות כ־30 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...