מצרכים:
לבצק (3 עוגות):
- 770 גרם קמח (1/2 5 כוסות)
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 25 גרם שמרית (1/2 שקית)
- 3/4 שקית משפר אפייה (שמרית)
- 3 ביצים גדולות
- 180 מ"ל מים בטמפרטורת החדר (3/4 כוס)
- כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ־1/4 לימון
- 175 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ (להוציא מהמקרר חצי שעה קודם)
- 1/2 כפית מלח
למלית:
- 750 גרם גבינת ריקוטה
- 1/3 1 כוסות סוכר
- כף וחצי גדושות קורנפלור
- 3 כפות חמוציות
- קליפה מגוררת מ־3/4 לימון
- 1/2 1 כפות תמצית וניל
- 1 ביצה
- 1 חלמון
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מערבבים כדקה את הקמח, הסוכר, השמרית ומשפר האפייה.
- מוסיפים את הביצים, המים, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבלים במהירות בינונית כ־2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה, ולשים כ־10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות ל־4 שעות.
- במיקסר, בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים גבינה, סוכר, קורנפלור (מנופה), חמוציות, לימון ותמצית וניל. מייד אחר כך מוסיפים את הביצה ומערבבים.
- מרדדים את הבצק לשלושה מלבנים במידות 20X35 ס"מ.
- מורחים על כל מלבן שליש ממלית הגבינה ומגלגלים לרולדה.
- מגלגלים כל אחת מן הרולדות לצורת שבלול בתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ. גוזרים במספריים חריצים בחלק הגבוה של העוגה בטרם האפייה.
- ברישים בביצה ואופים ב־170 מעלות כ־30 דקות.
