עוגת גבינה אפוייה ללא לקטוז- מאפיית אופוריה | צילום: חני מנדלסון - מעדניית אופוריה

מתכון לעוגת גבינה טבעונית אפויה

המתכון הכי חשוב לכל חגיגת שבועות טבעונית. עוגת גבינה טבעונית אפויה מושלמת באדיבות מעדניית אופוריה הירושלמית

מצרכים:

לתחתית:

  • כוס וחצי שיבולת שועל
  • רבע-חצי כוס סוכר קנים
  • 4 כפות שמן קוקוס מוצק+ מעט לשימון התבנית

למלית העוגה:

  • 43 כוס סוכר קנים
  • 350 גרם טופו רך
  • כוס אגוזי קשיו שהושרו במים 20 דקות
  • 375 גרם יוגורט סויה ללא תוספות
  • 43 כוס חלב סויה
  • 41 כוס מיץ לימון סחוט
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותי

לרוטב פירות יער:

  • 300 גרם מיקס של פירות יער קפואים
  • 3 כפות סילאן טבעי אגבה מייפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מעבירים למעבד מזון את מרכיבי התחתית: שיבולת שועל וסוכר. טוחנים עד לקבלת תערובת קמחית.
  3. מוסיפים שמן קוקוס וטוחנים עד לקבלת תערובת מעט דביקה ופירורית. מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומשמנים גם בצדדים, עם שמן קוקוס. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב.
  4. מעבירים את התבנית להתייצבות במקרר במשך 10 דקות- מומלץ לא לדלג על השלב הזה.
  5. מכניסים את התבנית לתנור לאפייה קצרה של 10 דקות, עד להשחמה קלה.
  6. אחרי שהוצאתם מהתנור את תחתית העוגה, היא צריכה להתקרר מעט לפני שמוסיפים את הבלילה, אחרת התחתית תספוג הכל.
  7. בינתיים, טוחנים בבלנדר עוצמתי את הטופו יחד עם רבע כוס חלב סויה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, ללא גושים. מעבירים לקערה בעזרת מרית.
  8. טוחנים את הקשיו יחד עם חצי כוס חלב סויה עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים לקערה.
  9. מוסיפים כפית תמצית וניל, סוכר, גרידת לימון ויוגורט סויה ומערבבים.
  10. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  11. יוצקים לתבנית את בלילת העוגה, דופקים בעדינות את התבנית על השיש, כדי לשחרר בועות אוויר בעוגה ומכניסים לתנור למשך 60-50 דקות.
  12. אחרי שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור להתייצבות. אל דאגה- בשלב זה, העוגה לא תראה מוכנה לגמרי והיא נראית כאילו היא לא אפויה עד הסוף. אפשר לראות שהיא מוכנה לפי החרצים הקטנים שנוצרו ולפני ההשחמה בקצוות.
  13. מומלץ לצנן את העוגה ולהעביר למקרר להתייצבות, למשך הלילה (8 שעות).

מכינים את הרוטב:

  1. בסיר קטן, מוסיפים את פירות היער והסירופ להמתקה שבחרתם.
  2. מבשלים על להבה נמוכה למשך 10 דקות, עם מכסה סגור עד לקבלת רוטב כהה.
  3. טוחנים בבלנדר את רוטב פירות היער שהכנו ומקררים. לאחר מכן, יוצקים על העוגה המקוררת.

אפשר לקשט בעוד פירות יער, עלי נענע קטנים, שבבי קוקוס, גרידת לימון וכל מה שאוהבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...