מאפינס תפוחים ומאפינס בננה

מאפינס בננה, צימוקים, ברנדי ותבלינים

מיקי שמו עם מתכון מושלם למאפינס עסיסיים מבננה, צימוקים, ברנדי ותבלינים. חובה לכל פיקניק

מצרכים (ל־10 מאפינס בקוטר 5 ס"מ):

  • 3/4 1 כוסות קמח מנופה (240 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
  • כפית מלח (5 גרם)
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
  • 1/3 כוס מים (80 גרם)
  • 2 ביצים מידה L
  • 1/2 כוס שמן (100 גרם)
  • כוס בננות בשלות מרוסקות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כוס צימוקים (80 גרם)
  • 1/4 כוס ברנדי (50 גרם)
  • פרוסות בננה בעובי 1/2 ס"מ לקישוט

אופן הכנה:

  1. משרים את הצימוקים בברנדי, ומחממים את התנור ל־175 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הסוכר החום כדי לאוורר אותו ולפורר גושים. אליו מוסיפים את כל החומרים היבשים: הקמח המנופה, אבקת האפייה, המלח, הקינמון הטחון, ההל והג'ינג'ר הטחון.
  3. מערבבים בקערה נוספת את כל החומרים הנוזליים: מיץ התפוזים, המים, השמן, הביצים והבננות.
  4. מאחדים בין החומרים היבשים לנוזליים, מוסיפים את הצימוקים והברנדי ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מוזגים לתבניות שקעים למאפינס, או לתבניות שקעים בצורת חצי עיגול, מפזרים פרוסות בננות ומעט סוכר ואופים 25-20 דקות או עד שהקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים ממרכז המאפין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...