הגיע חג האביב ואיתו גם החיפושים אחר מתכונים טובים וכשרים ובעדיפות לכאלה שלא נרגיש בהם את המחסור בחמץ. הטראפלס הללו הם סיום מתוק ומושלם לכל ארוחה, גם בפסח אבל לא רק. הפעם הטראפלס מגיעים בשתי גרסאות נפלאות - אחת של שוקולד לבן וקוקוס והשנייה שוקולד לבן ולימון, שתיהן חוסלו דקות בודדות לאחר שהגיעו לשולחן, וכנראה שבצדק.
אם נתקעתם בלי קינוח ברגע האחרון או שאתם הולכים להתארח ורוצים להביא משהו שנראה הכי סטייל אבל בכלום עבודה, אלה מתכונים בשבילכם! הכנתי את שני המתכונים במקביל מאחר והבסיס זהה ורק תוספת הטעם משתנה.
טראפלס שוקולד לבן לימון/ קוקוס (כ20 כדורים מכל טעם)
מרכיבים (אם מכינים את שני הטעמים כמויות הבסיס כפולות):
200 גר שוקולד לבן
רבע כוס שמנת מתוקה (60 מ״ל)
50 גר חמאה
לגרסת לימון:
גרידה מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
אבקת סוכר לציפוי
לגרסת קוקוס:
2 כפות קוקוס לבן טחון לתוך הבסיס
קוקוס טחון לציפוי
אופן הכנה:
1. הבסיס זהה בשני המתכונים ורק התוספת משתנה:
2. ממיסים בקערה במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד, שמנת וחמאה עד שנהיה קרם אחיד.
3. לגרסת הקוקוס משלבים 2 כפות קוקוס טחון מכסים את הקערה ומכניסים לקירור והתייצבות לשעתיים לפחות. אפשר גם להכין יום מראש לשמור במקרר ואז לכדרר.
4. לגרסת לימון מוסיפים לבסיס מיץ וגרידת לימון מערבבים מכסים ומקררים גם כן.
5. לאחר קירור בעזרת כפית מוציאים מהתערובת ומכדררים לטראפלס.
6. את תערובת הלימון מצפים באבקת סוכר ואת תערובת הקוקוס בקוקוס;)
*אם התערובת רכה מידי וקשה לתפעול תחזירו לקירור, אם היא קשה מידי אל דאגה יווצר כדור מחום הידיים במהלך הכדרור.
*ניתן להכין מראש. יש לשמור את הטראפלס בקופסה אטומה בקירור עד להגשה.
לבלוג של יולי איזק - מחשבות שהיולי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו