קודם כל, נתחיל בכמה טיפים לרביולי המושלם:
1. רביולי שמבושל היטב הוא רביולי רך ולא אל דנטה.
2. רביולי מומלץ להגיש עם מעט רוטב שילטף בלבד ויתן את הכבוד לרביולי ולמילוי.
3. רביולי אוהב מאוד גבינת פרמג'אנו ולכן כל רביולי שתכינו ילך טוב עם מעט שלג מגורר מעל (למעט רביולי דגים).
4. רביולי מומלץ להגיש עם כוס יין איכותי.
רביולי גבינות עזים בפלפלים וזוקיני צרובים
מרכיבים:
קופסת רביולי במילוי גבינות עזים
5 שיני שום חתוכות לפרוסות
פלפל אדום נקי וחתוך לרצועות דקות
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
זוקיני ירוק חתוך לרצועות דקות
8 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט סוכר
4 כפות שמן זית
הוראות הכנה לרוטב:
מחממים במחבת שמן זית
מוסיפים את השום לטיגון מהיר
מוסיפים פלפלים, זוקיני וסוכר
מטגנים עד לחריכה קלה
מוסיפים מלח, פלפל שחור ובזיליקום.
מבשלים את הרביולי
מרתיחים מים בסיר גדול עד לבעבוע פראי. מוסיפים כפית מלח. מבשלים את הרביולי במשך כ-5 דקות, מסננים ומבשלים דקה נוספת יחד עם הרוטב.
רביולי ברוטב ארטישוק איטלקי, אפונה ועגבנייה טרייה
מרכיבים
קופסת רביולי במילוי ארטישוק
5 כפות שמן זית מעולה
4 שיני שום קצוצות
כוס אפונה (טרייה או מופשרת)
צנצנת ארטישוק איטלקי חתוך לרבעים
עגבנייה טרייה
מלח
פלפל
ענף תימין טרי
הוראות הכנה
מטגנים במחבת שום קצוץ עם שמן זית עד להשחמה קלה.
מוספים רבעי ארטישוק ומטגנים במשך דקה נוספת.
מוסיפים אפונה וממשיכים לטגן עוד כדקה.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומכבים את האש.
מבשלים את הרביולי במים רותחים לפי הוראות ההכנה, מדליקים שוב את האש של המחבת עם הרוטב, מסננים ומעבירים למחבת הרוטב יחד עם 3 כפות ממי הבישול.
מקפיצים יחד עם הרוטב עוד כדקה ורגע לפני ההגשה סוחטים מעל עגבנייה טרייה, מפזרים פרמז'ן מגורד ומגישים.