החמין של קיטון // צילום: דניאל לילה // החמין של קיטון

קלאסיקה: מתכון לחמין של "קיטון"

סוף שבוע חורפי ראשון בפתח • רק רצינו להזכיר לכם לקנות מצרכים להכנת החמין הראשון וצירפנו לכם מתכון לאחד המפורסמים שבהם

החמין של מסעדת קיטון

זהו המתכון הקלאסי, ניתן להוסיף לחמין נתחי בשר, ברווז, קישקע, עצמאות בשר פרוסות ועוד לפי אהבתכם והעדפתכם. בתאבון!

מרכיבים

2 כפות שומן אווז

4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לחתיכות גדולות

2 בצלים חתוכים לרבעים

חצי כוס בצל יבש

1 כוס גריסים שטופים

1 כוס שעועית לבנה שהושרתה ללילה

4-5 ביצים

תערובת תבלינים : 2 כפות מלח גס, 1 כף שטוחה פלפל חריף ו 2 כפות פפריקה מתוקה.

3 כפות סוכר

ככה מתחילים את החורף // צילום: דניאל לילה
ככה מתחילים את החורף // צילום: דניאל לילה

אופן ההכנה:

• בסיר גדול וכבד: מורחים את שומן האווז בתחתית ומעל מסדרים בשכבות את תפוחי האדמה, הבצלים, בצל יבש, גריסים ושעועית. בין שכבה לשכבה מפזרים מתערוכת התבלינים.

• מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הביצים ומנמיכים את הלהבה.

• במחבת קטנה מניבים קרמל: ממיסים את הסוכר עד שנהיה חום כהה אבל להזהר שלא ישרף. לאחר מכן שופכים בזהירות לתוך הסיר.

• מבשלים כל הלילה על פלטה, להבה מאוד נמוכה או תנור בחום נמוך

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...