לחמניות תלישה רכות הן כל כך כיפיות לאכילה, שעוד יותר כיף לגלות עד כמה קל להכין אותן. כדאי שתכינו את עצמכם לפחמימות המושלמות האלה, כי אתם עומדים להתמכר.
חומרי הגלם (ל-12-8 יחידות):
לבצק
- חצי ק"ג קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- כף סוכר
- כפית מלח
- ביצה L
- 1/4 כוס שמן
- כוס מים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה:
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים כ-6-5 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים בניילון נצמד באופן רופף, ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק לשמונה כדורים ומכדררים מעט.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומקשטים בשומשום.
- מכסים את התבנית במגבת ומביאים להתפחה נוספת של כ-15 דקות או עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם.
- מחממים תנור ל-200 מעלות במצב עליון-תחתון. אופים במשך 25-18 דקות, עד להשחמת הלחמניות.
אלירן ממן הוא הוא סטייליסט לעיצוב הבית ומפתח מתכונים, חבר נבחרת דף האינסטגרם "ישראלי קיטשן".
למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו