לא רק בשבועות: עוגת גבינה, שוקולד לבן ולוטוס

למה ליהנות מעוגות גבינה רק פעם אחת בשנה? • המתכון המשגע הזה, שמשלב שוקולד, ממרח לוטוס וגבינה, מוכיח שאפשר לעשות זאת מתי שרק נרצה

עוגת גבינה, שוקולד לבן ולוטוס, צילום: אלירן ממן

עוגת גבינה היא אחד המאכלים הקלאסיים ביותר במהלך חג שבועות, אבל מי אמר שאפשר לאכול אותה רק בתקופה הזו של השנה? אם גם אתם מורדים במוסכמה הזו, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם.

חומרי הגלם:

תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ

לקלתית:

  • 90 גרם (¾ כוס) כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה ממומסת פושרת
  • 1 ביצה L
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח

למלית:

  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
  • 40 גרם (4 כפות) סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 4 ביצים L
  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור

לעיטור:

  • 200 גרם (½ צנצנת) ממרח לוטוס
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה קרה מאוד
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 30 גרם (¼ כוס) אבקת סוכר
  • 10 גרם (כף) אינסטנט פודינג וניל
עוגת גבינה, שוקולד לבן ולוטוס, צילום: אלירן ממן

אופן ההכנה:

הקלתית:

  1. בקערה גדולה טורפים יחד חמאה ואבקת סוכר, עד שמקבלים תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה וממשיכים לטרוף רק עד להטמעה. מוסיפים קמח ולשים עם הידיים עד קבלת בצק אחיד.
  2. מהדקים לדפנות ולתחתית התבנית (אין צורך בשימון), דוקרים במזלג ומכניסים להקפאה למשך 10 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון), ואופים למשך 15-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.

המלית:

  1. ממיסים במיקרוגל או בקלחת על להבה נמוכה את השוקולד הלבן עם חצי כוס מהשמנת מתוקה, ומערבבים לבלילה חלקה מאוד.
  2. טורפים את יתרת השמנת המתוקה עם הסוכר לתערובת תפוחה (אין צורך במיקסר). מוסיפים את הגבינה, הביצים והקורנפלור, וטורפים מעט, עד לאיחוד.
  3. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד הלבן, ובעזרת מרית מקפלים בעדינות לאיחוד.
  4. יוצקים את המלית על גבי הקלתית ואופים במשך כ-80 דקות עד שהעוגה מתייצבת, אך שהיא תהיה מעט רכה ורוטטת במרכזה. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות.

העיטור:

  1. ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס ויוצקים על גבי העוגה. מעבירים למקפיא למשך שעה, עד להתייצבות.
  2. מניחים שמנת מתוקה בקערת מיקסר עם בלון הקצפה (חשוב שהשמנת תהיה קרה מאוד, אחרת הכניסו למקפיא למשך 10 דקות). מוסיפים תמצית וניל, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה, אך לא קשה מדי.
  3. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 2 ס"מ, ומזלפים תלוליות בשולי העוגה
  4. חילוץ העוגה: בעזרת סכין מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומעבירים בעדינות לצלחת הגשה.

הערה: ניתן לשמור את העוגה במקרר בכלי אטום עד ארבעה ימים.

אלירן ממן הוא הוא סטייליסט לעיצוב הבית ומפתח מתכונים, חבר נבחרת דף האינסטגרם "ישראלי קיטשן".

למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר