כוס שוקו חם, סמיך ומנחם היא אחת ההנאות הגדולות של החורף - אבל הזמנה של משקה כזה מחוץ לבית עשויה להיות יקרה, מה גם שאין כמו שוקו חם מולהטלוויזיה, מתחת לשמיכה. אם גם אתם חולמים על שוקו קטיפתי ועשיר של בתי קפה, תשמחו לגלות שאפשר להגיע לאותה רמה גם במטבח הביתי.
רבים מאיתנו מסתפקים באבקות אינסטנט מטעמי נוחות, זה אמנם מהיר ופשוט, אך כדי להגיע למרקם ולעומק הטעמים של שוקו איכותי באמת - נדרש קצת יותר מאמץ.
מומחים טוענים שפיצחו את הסוד לשוקו ברמת בית קפה - והכול תלוי במרכיב אחד צנוע: קורנפלור.
לדבריהם, כפי שפורסמו באתר ה-MIRROR הבריטי: “שימוש בשוקולד מריר אמיתי ולא רק באבקת קקאו עושה הבדל משמעותי, אבל כשזה מגיע למרקם - הקורנפלור הוא המפתח. הוא מסמיך את השוקו בלי להוסיף מתיקות מיותרת. תערובת הקורנפלור מעניקה לשוקו מרקם סמיך, קטיפתי ויוקרתי, כמו שמצפים למצוא בבתי קפה איכותיים. פתרון פשוט - עם תוצאה משדרגת”.
איך מכינים שוקו סמיך ואיכותי בבית?
- מחממים 240 מ״ל חלב בסיר קטן על אש נמוכה.
- טורפים פנימה 3 כפות סוכר, 2 כפות אבקת קקאו איכותית וקורט מלח.
- מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר קצוץ ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין.
- בקערה נפרדת מערבבים 120 מ״ל חלב קר עם 2 כפיות קורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.
- שופכים את התערובת לסיר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד על אש נמוכה-בינונית במשך 3-5 דקות, עד שהשוקו מסמיך ונצמד לגב הכף.
- מוזגים לכוסות ומגישים עם קצפת מעל וקישוט של שבבי שוקולד - אם רוצים.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)