פאנל קייק, זאת סוג של "עוגה" שתמצאו בכל שוק, קרנבל ויריד בארה”ב. היא עשויה מבלילה שנשפכת בזילוף דק וארוך, בתנועה סיבובית, לתוך שמן רותח ומוגשת עם הרבה הרבה אבקת סוכר.
מה שהרבה אנשים לא יודעים שהבלילה של הפנאל קייק היא בעצם אותה בלילה של פנקייק. בדיוק אותה בלילה. מקור המאפה, להבנתי, הוא גרמניה והא נפוץ בצפון אמריקה. שמו מגיע מהמילה FUNNEL, סוג של מכשיר, שנראה כמו משפך וממנו שופכים את הבלילה לשמן.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- חשוב מאוד לשמור על טמפרטורה של 180 מעלות הטיגון - גבוה יותר- ושרפת את המאפה, נמוך מידי - והמאפה יוצא שמנוני ולא קריספי. טמפרטורת טיגון נכונה היא 180 מעלות, והשמן צריך לכסות לפחות חצי מעובי המאפה (תשתדלו שהבלילה לא תיגע בתחתית הסיר בזמן הטיגון).
- אפשר להשתמש בשקית זיפלוק על מנת לשפוך את הבלילה לשמן החם ואפשר להשתמש בבקבוק לחיץ.
- תעשו נסיון עם הראשון והשני. תבדקו שהחום נכון ושהמאפה שלכם הוא קריספי וזהוב.
- שימו לב שאתם לא מצופפים יותר מדי פנאל קייק במחבת, זה גם יוריד לכם את הטמפרטורה של השמן וגם לא יהיה לכם מקום להפוך את המאפה במחבת.
פאנל קייק (FUNNEL CAKE)
חומרים לבלילה
- 3 וחצי כוסות קמח
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 2 כפיות אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים
- 2 כוסות חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, המלח ואבקת הסודה לשתיה. מערבבים היטב.
- בקערה אחרת שמים את כל החומרים הרטובים: החלב, הביצים ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- שופכים את החומרים היבשים לקערת הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים (מומלץ עם מטרפה). הבלילה צריכה להיות דלילה מספיק כך שתישפך בקלות. מעבירים את הבלילה לשקית זיפלוק. חותכים את פינת השקית (חור לא גדול!) או לבקבוק לחיץ.
- במחבת עם תחתית עבה, על חום בינוני-גבוה, שמים שמן כך שיכסה לפחות 4-5 ס"מ. מביאים את השמן לטמפרטורה של 180 מעלות (אם יש לכם מד טמפרטורה - מה טוב, אם לא - שימו כף עץ בשמן, אם מופיעות בועות סביב הכף, השמן חם מספיק).
- הכינו מגש אפייה עם רשת או צלחת גדולה עם נייר סופג בתחתית.
- שופכים את הבלילה בתנועות סיבוביות עד שמקבלים את הצורה האופיינית לפאנל קייק (ספירלית). כעבור מספר דקות כשצד אחד מזהיב, הופכים את העוגה לצד השני לעוד דקה-שתיים. מוציאים את העוגה לצלחת או מגש. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.
- מגישים את המאפה עם מלא מלא אבקת סוכר. שיהיה לנו חג שמח.
