5 עשבי תיבול שאתם לא מכירים | רועי דהאן
אנחנו רגילים להשתמש באותם עלים במטבח, אבל יש עולם שלם של טעמים רעננים וזמינים ממש מתחת לאף. הנה חמישה עשבי תיבול שיכולים לשדרג כל מנה - ורובם אפילו גדלים כאן בשפע.
ריג'לה
עלים קטנים, בשרניים ומלאים בריאות, שצומחים כמעט בכל מקום: בפארקים, בגינות ואפילו לאורך מדרכות. למרות שהיא נפוצה כל כך, הריג'לה עדיין לא זוכה למקום הראוי לה במטבח.
לטעם שלה יש נייטרליות שמאפשרת לשלב אותה כמעט בכל דבר - מסלט ירקות קצוץ ועד תבשילים.
שווה לנסות: להקפיץ בצל ועגבניות שרי, להוסיף חופן גדול של ריג'לה ולהגיש על יוגורט או לאבנה, עם זעתר ושמן זית. ביס פשוט מצוין.
קפיר ליים
אחד הסמלים של המטבח התאילנדי. עלי עץ הקפיר ליים הם ארומטיים במיוחד, ובשנים האחרונות ניתן למצוא אותם בארץ גם טריים או קפואים - במקום רק יבשים כפי שהיה בעבר.
לטעם שלהם יש לימוניות עמוקה ומיוחדת, כזו שמיד מזכירה תאילנד, אבל הם משתלבים נהדר גם בסלט עגבניות, ויניגרייט, סלט מלפפונים או כל מנה שמבקשת "בוסט" של רעננות.
תחשבו עליהם כחלופה משודרגת לגרידת לימון - בכל מנה שהייתם מוסיפים גרידה, עלים קצוצים של כפיר ליים יעשו עבודה נהדרת.
טרגון ובזיליקום תאילנדי
שני עשבים שונים, אבל שניהם נושאים ארומה מובהקת של אניס - משהו בין שומר לעראק. בארץ הם פחות נפוצים, וחבל, כי בעולם הם כוכבים של ממש.
במטבח הצרפתי תמצאו טרגון ברטבים, בסלט עגבניות ובמנות הדריות. חשוב להשתמש בו בעדינות כי הטעם דומיננטי מאוד.
הבזיליקום התאילנדי, שגם הוא מבוסס על טעמי אניס, יתאים בכל מקום שבו תשתמשו בטרגון - וגם כמובן במנות אסייתיות.
שילוב מעולה: עלים טריים במוקפץ עם רוטב סויה, או כתוספת למרקים תאילנדיים וויאטנמיים.
עלי חמציץ
עלים גדולים, ירוקים ותפוחים שמזכירים מעט תרד - אבל עם טוויסט חמצמץ ומרענן.
הם משתלבים מצוין בסלטים ירוקים, מוסיפים רעננות למנות דגים נאים, ואפילו יכולים להיות תוספת חמה נהדרת: הקפצה קצרה עם הרבה בצל מקורמל, שמן זית וסומאק, ותקבלו מנה מושלמת לארוחת בוקר.
את כל העשבים האלה אפשר למצוא בקלות בשווקים ובחנויות ירקות.
טיפ קטן: קנו בכל פעם עלה או שניים, בדקו איך הם משתלבים במנות שונות, וגלו אילו טעמים עושים לכם את זה.
תנסו - ותגלו עולם חדש של רעננות במטבח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו