הכי קל שתכינו: הטריק המהפכני שיבטיח לכם צ'יפס פריך בכל פעם

כוהנת המטבח הבריטית, נייג'לה לוסון, מצאה את הפתרון המושלם לצ'יפס ביתי • והחלק הכי טוב? הוא לא כולל קילוף, הרתחה או התזות של שמן רותח, והוא מוכן תוך חצי שעה

צ'יפס פריך ומושלם בכל פעם. צילום: באמצעות בינה מלאכותית - Chat GPT

כשמדובר בצ'יפס תוצרת בית, גם הטבחים החרוצים ביותר מודים שזו יכולה להיות משימה מתישה. בין אם מדובר בשעות ארוכות של הכנת הצ'יפס בשלושה שלבים על פי המתכון המפורסם של הסטון בלומנטל, או בניסיון להימנע מכוויות בזמן שמכניסים תפוחי אדמה לשמן רותח, ובינינו, לא תמיד המאמץ מצדיק את התוצאה.

אבל כוהנת המטבח הבריטית נייג'לה לוסון מציעה טריק שמשנה את כללי המשחק - שלא כולל כלל קילוף, הרתחה או טיגון מסוכן. למעשה, הצ'יפס הפשוט הזה מוכן תוך קצת יותר מחצי שעה - והוא יוצא פשוט מושלם.

נייג'לה לוסון, צילום: AP

בבלוג שלה מספרת נייג'לה שהיא אימצה את הרעיון מהשף האיטלקי הנודע צ'זארה פאבה, שאת המסעדה שלו היא נוהגת לפקוד בטוסקנה. השיטה של פאבה כוללת הנחת תפוחי אדמה חיים, לא מקולפים, בשמן קר- מה שמניב צ'יפס פריך מבחוץ ורך מבפנים.

נייג'לה כותבת: "זה ממש מהפכני - שמים את תפוחי האדמה החתוכים בשמן קר ואז מחממים. זה נשמע משוגע, אבל זה עובד. הייתם חושבים שהם יספגו המון שמן, אבל דווקא מתקבל צ’יפס פריך ולא שמנוני - מושלם ממש".

תנו לשמן להתחמם יחד עם הצ'יפס, צילום: דודו גרינשפן

העוקבים שלה התלהבו מהטוויסט הטוסקני הגאוני.
"אוי אלוהים... זה לגמרי משנה את כללי המשחק! הצ'יפס יוצא עם טעם מדהים ועדין. מתה על המתכון הזה", כתבה אחת המגיבות, ואחרת הודתה שהיא מכינה את הצ'יפס הזה "פעמיים בשבוע".

אם גם אתם רוצים לשדרג את הצ'יפס שלכם, לחסוך בזמן ובכלים - הנה המתכון, כפי שפורסם באתר ה-Mirror, מתוך הבלוג של נייג'לה.

צ'יפס טוסקני בקלי קלות,

צ'יפס טוסקני של נייג'לה לוסון

ל־4–6 מנות

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1.5 ליטר שמן תירס או שמן צמחי חסר טעם (לטיגון)
  • ראש שום שלם (שיניים לא מקולפות)
  • 8 ענפים רכים של תערובת עשבי תיבול טריים - טימין, רוזמרין, מרווה (או לפי טעמכם)
  • פתיתי מלח ים מלדון (לפי הטעם)

ציוד נדרש:

  • סיר רחב וכבד (כ־28 ס"מ קוטר, 11 ס"מ עומק)
  • מגבת מטבח נקייה
  • מלקחיים
  • כפפות לתנור
  • כף מתכת מחוררת

אופן ההכנה:

  1. חתכו את הקצוות הקצרים של כל תפוח אדמה (אבל אל תקלפו אותו) כדי שיוכל לעמוד יציב, ופרסו לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ. חתכו כל פרוסה למקלות בעובי דומה. הניחו את הצ'יפס החתוך על מגבת נקייה.
  2. העבירו את תפוחי האדמה לסיר הרחב ושפכו מעליהם את השמן הקר.
  3. הגבירו את האש לחום גבוה והביאו לרתיחה - זה ייקח בערך 5 דקות. השגיחו על הסיר היטב.
  4. תנו לצ’יפס להתבשל עוד כ־15 דקות בלי לערבב. אם הבועות נעשות חזקות מדי, הנמיכו מעט את האש (הטמפרטורה הרצויה: 150–160 מעלות).
  5. ערבבו בעדינות עם מלקחיים (עם כפפות) כדי לשחרר חתיכות שנדבקו, הוסיפו את שיני השום השלמות וערבבו שוב. המשיכו לטגן עוד 5–10 דקות, עד שהצ’יפס פריך מבחוץ ורך מבפנים.
  6. כשהוא מקבל צבע זהוב בהיר, הוסיפו את עשבי התיבול, טגנו דקה נוספת והוציאו הכול בזהירות למגש מרופד בנייר סופג כפול.
  7. פזרו מעל מלח ים וערבבו עם שאר עשבי התיבול. הגישו מיד כשהוא חם ולוהט.
  8. לטוויסט איטלקי אמיתי - גררו מעל פרמזן טרי לפני ההגשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר