עוגת דבש קלאסית של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה

קלאסית, נימוחה, מנצחת: מתכון לעוגת דבש של מיקי שמו

העוגה הזו יוצאת אוורירית וגבוהה יחסית לעוגות דבש אחרות • קפה נמס וקקאו מוסיפים לה גוון שזוף, טעם וארומה • כמו כל עוגת דבש היא משתבחת יום-יומיים אחרי האפייה

עוגת דבש קלאסית

רשימת חומרים:

  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1 כוס מים רותחים (240 מ"ל)
  • 3 חלמונים + 2 ביצים גדולות (L)
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 3/4 כוס שמן קנולה (180 מ"ל )
  • 2/3 כוס דבש (220 גרם)
  • 3 כוסות קמח רגיל (420 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית קפה נמס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מערבבים את אבקת הקקאו עם מים רותחים בקערה עד להמסה ומצננים.
  3. בינתיים מקציפים 3 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקצף יציב.
  4. שמים 2 ביצים בקערת מיקסר אחרת עם וו גיטרה. מוסיפים שמן קנולה, דבש, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, קינמון, קפה נמס ואת שאר הסוכר ומערבלים כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת אחידה.
  5. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הדבש בעזרת מרית ולבסוף את תערובת הקקאו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים לתבניות ומחליקים.
  6. אופים כ-50 דקות בתבנית אינגליש קייק או כשעה בתבנית עגולה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...