חיתוכיות בייגלה, שיבולת שועל וריבה
חומרים:
- 4 כוסות בייגלה (שיהפכו לכוס אחת של פירורי בייגלה)
- • 1 וחצי כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
- 1/2 כוס קמח
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 290-340 גרם ריבה חלקה (איזה שאוהבים)
- 1/2 כוס פירות יער (איזה שאוהבים) או תותים קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית אפייה בגודל של 23x33 ס"מ. מניחין בצד.
- טוחנים בייגלה במעבד מזון עד שמקבלים פירורים דקים דקים (כמו אבקה).
- בקערה גדולה שמים כוס פירורי בייגלה, מוסיפים שיבולת שועל, קמח, סוכר חום, אבקת אפייה ומלח, מערבבים היטב.
- מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל ומערבבים הכל עד שמקבלים גוש בצק.
- מפרישים 1/3 מכמות הבצק ומועכים את הבצק על פני התבנית כך שתתקבל שכבה אחידה ושווה של בצק שמכסה את כל התבנית.
- מפזרים ומורחים שכבה שווה של ריבה על פני הבצק, מפזרים פירות יער על פני הריבה.
- מפוררים בצורה שווה את מה שנשאר מהבצק על פני הריבה ופירות היער.
- מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות או עד שהעוגה מקבלת צבע יפה ושחום.
- מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה לריבועים.
