בחיתוכיות האלה מתחבא שילוב שלא ידעתם שאתם צריכים

בייגלה, שיבולת שועל וריבה. קראתם נכון. נשמע שילוב רנדומלי? חכו כשתטעמו

חיתוכיות ב-3 שכבות. צילום: ליאת נעמי שירית

חיתוכיות בייגלה, שיבולת שועל וריבה

חומרים:

  • 4 כוסות בייגלה (שיהפכו לכוס אחת של פירורי בייגלה)
  • • 1 וחצי כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 290-340 גרם ריבה חלקה (איזה שאוהבים)
  • 1/2 כוס פירות יער (איזה שאוהבים) או תותים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית אפייה בגודל של 23x33 ס"מ. מניחין בצד.
  2. טוחנים בייגלה במעבד מזון עד שמקבלים פירורים דקים דקים (כמו אבקה).
  3. בקערה גדולה שמים כוס פירורי בייגלה, מוסיפים שיבולת שועל, קמח, סוכר חום, אבקת אפייה ומלח, מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל ומערבבים הכל עד שמקבלים גוש בצק.
  5. מפרישים 1/3 מכמות הבצק ומועכים את הבצק על פני התבנית כך שתתקבל שכבה אחידה ושווה של בצק שמכסה את כל התבנית.
  6. מפזרים ומורחים שכבה שווה של ריבה על פני הבצק, מפזרים פירות יער על פני הריבה.
  7. מפוררים בצורה שווה את מה שנשאר מהבצק על פני הריבה ופירות היער.
  8. מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות או עד שהעוגה מקבלת צבע יפה ושחום.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה לריבועים.
בתיאבון, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר