בייגל פסטרמה. צילום: יח"צ מאפה נאמן

4 כריכים (והפתעה) שיגרמו לילדים שלכם לדלג לביה"ס

אחד בספטמבר עוד רגע כאן, וכדי שהחזרה תעבור עם טעם מושלם גם בהפסקת העשר - מימי נאמן שייך מרשת מאפה נאמן עם מתכונים טעימים קלים ומהירים להכנה • טיפ מאיתנו - ממש לא לילדים בלבד

בייגל פסטרמה הודו

מצרכים ל-2 כריכים:

  • 2 בייגלים, איזה סוג שאוהבים
  • 150-200 גרם פסטרמה הודו ביתית, פרוסה
  • 1 עגבנייה, חתוכה לפרוסות
  • מלפפון ירוק פרוס דק
  • 1/4 בצל סגול, פרוס דק (רשות)
  • 2-4 עלי חסה יפים (אפשר חסה רגילה או מסולסלת)
  • 1-2 כפות שטוחות מיונז
  • 1/2 כפית רוטב אלף האיים
  • 1/3 כפית חרדל

אופן ההכנה:

  1. מורחים את המיונז על הלחם.
  2. מניחים מעליו את פרוסות הפסטרמה והירקות, סוגרים ואוכלים.
סנדוויץ' אבוקדו, צילום: יח"צ מאפה נאמן

סנדוויץ' אבוקדו עם טוויסט

רכיבים:

  • 2 פרוסות לחם שאוהבים
  • 1 אבוקדו
  • 1 עגבנייה
  • בצל ירוק או עירית או שמיר (לא חובה)
  • 50 גרם גבינה פטה או בולגרית או צפתית, חתוכה לחתיכות
  • ממרח שום מיונז (או כל ממרח משדרג אחר שאוהבים)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את האבוקדו לקוביות או לממרח אבוקדו (מועכים עם המזלג).
  2. מורחים את האבוקדו על פרוסת הלחם.
  3. מעל מוסיפים פרוסות עגבניה דקות.
  4. מוסיפים מעל בצל ירוק (או עירית או שמיר) ושמים את הגבינה שבחרתם.
  5. לטוויסט טעים וקרנצ'י - מכניסים את הסנדוויץ' לטוסטר לחצי דקה עד דקה עד שהלחם משחים ונהיה פריך, מוסיף לטעם ולכיף של הסנדוויץ'.
כריך טונה, צילום: יח"צ מאפה נאמן

סנדוויץ' טונה - כריך טונה משודרג

ל-4 כריכים:

לסלט הטונה:

  • 300 גרם טונה בשמן, מסוננת
  • 1 כף נענע קצוצה
  • חסה ירוקה
  • 1 וחצי כפוצ סלרי קצוץ
  • 1 כף בצל סגול קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 לימון קצוץ דק
  • 2 כפות מיונז
  • קורט מלח
  • מעט פלפל

לכריך:

  • 8 פרוסות לחם מחמצת איכותי
  • 2 כפיות ממרח לימון כבוש
  • 8 טבעות בצל סגול
  • 8 פרוסות עגבנייה
  • עלי חסה שטופים

אופן ההכנה:

  1. מכינים את סלט הטונה: מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שמתקבל מרקם אחיד.
  2. מורחים על 4 פרוסות לחם מעט לימון כבוש. 
  3. מרכיבים את הסנדוויץ': מוסיפים את סלט הטונה, עלי חסה, עגבנייה ובצל סגול.
 
בייגל סלמון, צילום: יח"צ מאפה נאמן

בייגל סלמון ושמנת

מצרכים:

  • בייגל שאוהבים מהמאפיה
  • ממרח חמאה
  • גבינת שמנת איכותית
  • פרוסות סלמון מעושן
  • מיץ לימון טרי
  • בצל שאוהבים (ירוק/סגול)
  • עלי חסה
  • שמיר (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מורחים שכבה מפנקת של ממרח חמאה ולאחר מכן את השמנת, משני צדי הבייגל, מוסיפים את הסלמון המעושן, מעליו מיץ לימון טרי, מסדרים את הירקות והגבינה, סוגרים את הבייגל, עוטפים במפית נייר צבעונית ואורזים בשקית.
  2. ניתן לשדרג גם עם נבטים שמקנים לכריך קרנצ'יות כיפית בכל ביס. 
קרקרים פריכים, צילום: יח"צ מאפה נאמן


קרקרים קלים ומהירים להכנה

מצרכים:

  • 1 כוס קמח מלא או כוסמין או כל קמח אחר (אני מערבבת חצי-חצי)
  • 1/4 כוס שיבולת שועל עבה
  • 1/4 כוס שומשום (אפשר מלא)
  • כף גדושה גרעיני חמניה
  • כף גדושה גרעיני דלעת
  • כף קצח - ממליצה לא לוותר נותן המון טעם (אפשר פרג לא טחון)
  • כפית מלח
  • חצי כפית סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס מים
  • אפשר להוסיף תבלינים יבשים כמו – אורגנו, זעתר, תימין ,שום גבישי וכו'

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה ונוזלית.
  2. מעבירים את התערובת על גבי נייר אפייה ומשטחים בעזרת כף או מרית לשכבה אחידה ודקה.
  3. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות  לכ-10 דקות.
    מוציאים מהתנור וחותכים בעזרת גלגלת פיצה לקוביות או מעויינים.
    מחזירים לאפיה על 160 מעלות בערך 30-40 דקות עד שהקרקרים נאפים היטב ומתיבשים.
  4. לאחר קירור מלא מאחסנים בקופסה אטומה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...