ט"ו באב כאן ואם יש משהו שאנחנו זקוקים לו יותר מכל, זאת מנה גדושה של אהבה.
ט"ו באב (חמישה עשר בחודש אב) מצוין ביהדות כמועד בסימן פיוס, אהבה ונחמה בעם ישראל.
מילה לפני: אתם יכולים כמובן לטבול כל עוגיה בציפוי שיש אדום, זאת לא חייבת להיות העוגייה שלי.
עוגיות שיש אדום
חומרים לעוגיות סוכר:
- 2 ורבע כוסות (280 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (170 גרם) חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
חומרים לציפוי "שיש אדום":
- 3 כוסות אבקת סוכר
- 4-5 כפות חלב או מים או כל נוזל אחר
- 3-4 טיפות צבע מאכל אדום טבעי או אבקת סלק או לפי הצורך
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית שמים את כל החומרים היבשים. הקמח, האבקת האפייה והמלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- בקערה גדולה אחרת שמים את החמאה והסוכר ובעזרת מיקסר ידני, טורפים היטב את שני החומרים עד שקיבלתם תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים לתוך התערובת.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח עד שכל החומרים מתאחים ונוצר לנו בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד, מרדדים לדיסקיות שטוחות ומעבירים את הבצק למנוחה במקרר של שעה לפחות או להמשך הלילה.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות, ומרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה. מניחים בצד.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים את הבצק עליו, תנו לו 2-3 דקות לחזור לטמפרטורת החדר.
- מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ בערך. קורצים מהבצק את הצורות שרוצים (מטבע הדברים אני השתמשתי בקורצן של לב). מניחים את העוגיות בתוך התבנית במרווח בין עוגיה לעוגיה, חוזרים על התהליך עד שייגמר לכם הבצק. טיפ: קמחו מעט כל מה שבא במגע עם הבצק, מערוך, קורצן, משטח עבודה. אם הבצק מתחמם תחזירו אותו למקרר להתקרר טיפה.
- מכניסים לתנור למשך 10-12 דקות (זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור). אופים עד שרואים שהשוליים של העוגייה הזהיבו. מוציאים את המגש מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין. אם יש לכם רשת קירור העבירו את העוגיות אליה אחרי 5-10 דקות לקירור מוחלט.
ציפוי שיש, צילום: ליאת נעמי שירית - מכינים את הציפוי: שמים בקערה קטנה את אבקת הסוכר והחלב או כל נוזל אחר, בעזרת מטרפה ידנית מערבבים היטב, בתחילה זה ייראה כאילו הנוזלים לא מספיקים וזה לא מתערבב - הכל טוב, תמשיכו. מערבבים עד שמקבלים מרקם של משחה. אם צריך - מוסיפים טיפה נוזל על מנת להגיע למרקם של משחה דלילה. מוסיפים שתיים-שלוש טיפות של צבע מאכל אדום ועם קיסם בתנועות מעגליות מערבבים מעט את הצבע במשחה, משחקים עם הקיסם ככה שתתקבל דוגמא של שיש. אל תערבבו מדי - אחרת תאבדו את הדוגמא.
- טובלים בזהירות את העוגייה בתוך הציפוי, נותנים לעודפים לנזול מהעוגייה ומניחים אותה על רשת קירור או על מגש מצופה בנייר אפיה, עם הפנים למעלה. חוזרים על התהליך עם שאר העוגיות, כל עוגיה תצא שונה. ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר או נוזלים לקערית או עוד צבע, בהתאם לצורך.
- נותנים לציפוי על העוגיה להתייבש לפחות שעה ויותר. הציפוי יתייבש ויתקשה.
ט"ו באב שמח, ואמן שכולם יחזרו הביתה בשלום.
