עוגיית סנדוויץ' עם ריבת תות אדומה נחשבת לחובה ברשימת העוגיות במטבח הישראלי. השילוב של בצק חמאה עשיר עם שקדים, גרידת לימון וקינמון, נופל בול בפה שלנו. והפעם עוגית לינזר שהתקשטה לכבוד ט"ו באב.
אלה לא עוגיות מסובכות להכנה, אבל כמו כל עוגיה טובה היא דורשת זמן וסבלנות. מכינים בצק במיקסר או מעבד מזון, מקררים אותו, מרדדים על משטח מקומח, שומרים אותו קר, קורצים עוגיות, מוודאים שהבצק קר ואופים. מצננים אותן לגמרי לאחר האפייה ויוצרים מהן סנדוויצ'ים של עוגיה עם ריבה.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- תשתמשו בחמאה מאיכות טובה.
- לא חייבים להיצמד לסוג אחד של ריבה.
- אל תערבבו מידי את הבצק, ברגע שהמרכיבים התאחדו - תעצרו. ערבוב יתר יוציא לכם עוגיות דחוסות.
- אלה עוגיות של הרבה סבלנות ובצק קר, אם הבצק מתחמם והופך להיות דביק ובלתי נסבל, תחזירו אותו למקרר למכת קור.
עוגיות לינזר בצורת לבבות
מצרכים:
- 1 וחצי כוסות (כ-150 גרם) קמח שקדים
- 3 כפות (40 גרם) סוכר
- 1 כוס (115 גרם) אבקת סוכר + עוד קצת לציפוי
- 2 ורבע כוסות (280 גרם) קמח
- 1/2 כוס (55 גרם) קורנפלור
- 1/2 כפית קינמון
- 3/4 כפית גרידת לימון
- 1/4 כפית מלח
- 255 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
- 1 ביצה + 1 חלמון
- 1 וחצי כוסות של ריבה אדומה (או כל ריבה שאוהבים)
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מניחים יחד את קמח השקדים, הסוכר, אבקת הסוכר, הקמח, הקורנפלור והקינמון ומערבבים קלות.
- מוסיפים את גרידת הלימון, והמלח ושוב מערבבים.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים על מהירות נמוכה או על ידי פולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק גדולים (שימו לב שלא לעבד מדי כדי שהבצק שלנו לא יאבד מהפריכות שלו).
- מעבירים את גושי הבצק למשטח מקומח קלות ומאחדים לבצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד, משטחים אותו לצורת דיסקית ומכניסים לקירור לפחות לשעתיים עד שלושה ימים.
- לאחר הקירור: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים בצד.
- מוציאים מחצית מהבצק מהמקרר למשטח מקומח. מקמחים גם את הבצק שלא יידבק (חצי אחד ישמש אותנו לתחתית הלב, החצי השני לכיסוי של עוגיות סנדוויץ).
- מרדדים את הדסקית לעובי של בערך 1/2 ס"מ וקורצים לבבות. מניחים אותם במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (את השאריות הפכו לגוש בצק ותחזירו למקרר למכת קור - אפשר יהיה להוציא מזה עוד עוגיות) - אם יש לכם זמן, כדאי להכניס את מגש העוגיות למקרר לפני שהעוגיות נכנסות לאפיה.
- מוציאים מהמקרר את החצי השני של הבצק - קורצים לבבות עם עוד לב קטן יותר באמצע, שם תבצבץ הריבה.
- אופים במשך 12-14 דקות לא יותר, העוגיות ייראו די בהירות - לא לגעת בהן, הן עדין רכות, הן יתקשו כשהן יצטננו. מצננים לחלוטין לפני המילוי (זה לוקח לפחות 40 דקות).
- מרכיבים: על הלב השלם שמים מעט ריבה (או כל מילוי אחר שחפצתם בו) את הלב עם החור מפדרים באבקת סוכר, מרכיבים זה על זה לסנדוויץ' של עוגייה.
- שומרים את העוגיות הממולאות בקופסה סגורה עד שבוע, ניתן להקפיא אם יש צורך.
בתיאבון, חג אהבה, פיוס ונחמה שמח לנו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו