אתם בטח תוהים, מה כבר יכול להיות סודי בעוגת שוקולד פרווה? עוגת שוקולד עסיסית, לחה בטירוף ואחת הטעימות שתטעמו בימי חייכם, באחריות. ואני מוכנה לספר לכם למה - מה הסוד הכי שמור שלי שמגיע עם העוגה.
זה מתחיל תמים. בלילת קקאו פרווה רגילה ואז זה מגיע. קישואים. שתי כוסות יפות של קישואים מגורדים. אם אמרתם איכס, זה חבל מאד. ראשית - כי לא אומרים איכס על אוכל, ושנית, כי קישואים שומרים על לחות מטורפת של העוגה. לקישואים יש טעם ניטרלי ומאד רגוע ואין שום בעיה. אבל ממש, שום בעיה, להשתמש בהם למנות מתוקות. הקישוא מאמץ את הטעם השוקולדי של העוגה ואי אפשר לנחש מה המרכיב הסודי שלכם.
אם נשארתם עד עכשיו, זה אומר, שאתם אנשים חכמים במיוחד. הסיבה, שהקישואים הפכו להיות סוד בעוגה, זה משום שאנשים מסוימים (נניח, בן זוגי, שיבדל לחיים ארוכים) אחרי שהוא חיסל את העוגה, ליקט פרורים מהצלחת ונשבע שזאת עוגת השוקולד הכי טעימה שהוא אכל בימי חייו, שמע שיש קישואים בעוגה וסירב לגעת בה, לא משנה השכנועים. תלמדו מהנסיון שלי - לא מגלים סודות על עוגות.
מילה לפני: לא מספרים מה יש בעוגה, לפחות לא עד שהיא מתחסלת
עוגת שוקולד עם מרכיב סודי
מצרכים:
- 2 כוסות קישואים שטופים עם הקליפה, מגוררים בחורים הבינוניים של המגרדת (בסביבות 300-320 גרם)
- 2 כוסות (240 גרם) קמח
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- 2 כפיות סודה לשתיה
- 1/4 כוס קקאו איכותי לא ממותק
- 1 כף קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1 וחצי כוסות סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מרססים בספריי שמן תבנית אפייה מלבנית עמוקה (22X12) ומרפדים אותה בנייר אפיה. מניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, קקאו, קינמון, אבקת סודה לשתיה ומלח.
- בקערה אחרת מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, סוכר, שמן ותמצית וניל. מערבבים הכל היטב עד שהחומרים מתאחדים.
- שופכים את קערת הרטובים לקערת היבשים ובעזרת מרית מערבבים את החומרים רק עד שהם מתאחים. המנעו מערבוב יתר.
- מוסיפים את הקישואים ומערבבים אותם לתוך הבלילה.
- מוסיפים פיצפוצי שוקולד ומערבבים.
- שופכים את הבלילה לתוך תבנית האפייה ומכניסים לתנור למשך 40-50 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכזה יבש.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר קלות. עוגת השוקולד הכי טעימה שתאכלו בחיים.
