כשהייתי קטנה אימא שלי בישלה בכל קיץ קומפוט שזיפים, הטעם המובהק של הפרי המבושל הנע במופתיות בין מתוק לחמוץ - זכור לי כמופת.
כך מצאתי את עצמי עם השנים מתאהבת בעוגות שזיפים ביתיות ופשוטות. קוביות הפרי המשובצות בבלילה הלבנה והרכה הן טעם ילדות. והמתכון הזה, החף מכל תחכום ותוספת - נפלא בכל גיל ובמשך כל העונה.
עוגת שזיפים בחושה
חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת:
- 4 שזיפים חתוכים לקוביות בינוניות
- 2 כפות סוכר
- 1 ורבע כוסות קמח
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- קורט מלח
- 75 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 1/2 כוס יוגורט יווני עשיר (5 אחוזי שומן לפחות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את קוביות השזיפים עם הסוכר.
- מערבבים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח בקערה אחת.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר במשך דקותיים עד לקבלת קרם חלק.
- מוסיפים את הביצה והחלמון תוך כדי ערבול, כשהם נטמעים מערבבים פנימה את היוגורט ולבסוף את תערובת הקמח.
- מקפלים בעדינות את קוביות השזיפים והנוזלים שהם הגירו לתוך התערובת.
- יוצקים לתבנית ארוכה משומנת, אופים בחום בינוני 35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, עטוף פירורים לחים.
