מושלמת בצאת הצום ובכל יום: עוגת שזיפים בחושה ב-10 דקות

המתכון הזה, הכי ביתי וטעים, חף מכל תחכום ונפלא בכל גיל ובמשך כל העונה

עוגזת שזיפים בחושה. צילום: מאיה דרין

כשהייתי קטנה אימא שלי בישלה בכל קיץ קומפוט שזיפים, הטעם המובהק של הפרי המבושל הנע במופתיות בין מתוק לחמוץ - זכור לי כמופת.

כך מצאתי את עצמי עם השנים מתאהבת בעוגות שזיפים ביתיות ופשוטות. קוביות הפרי המשובצות בבלילה הלבנה והרכה הן טעם ילדות. והמתכון הזה, החף מכל תחכום ותוספת - נפלא בכל גיל ובמשך כל העונה.

טעם של ילדות, צילום: מאיה דרין

עוגת שזיפים בחושה

חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת:

  • 4 שזיפים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ורבע כוסות קמח
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1/2 כוס יוגורט יווני עשיר (5 אחוזי שומן לפחות


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים את קוביות השזיפים עם הסוכר.
  3. מערבבים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח בקערה אחת.
  4. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר במשך דקותיים עד לקבלת קרם חלק.
  5. מוסיפים את הביצה והחלמון תוך כדי ערבול, כשהם נטמעים מערבבים פנימה את היוגורט ולבסוף את תערובת הקמח.
  6. מקפלים בעדינות את קוביות השזיפים והנוזלים שהם הגירו לתוך התערובת.
  7. יוצקים לתבנית ארוכה משומנת, אופים בחום בינוני 35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, עטוף פירורים לחים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר