פריכות בקצוות, רכות בפנים: עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות בעולם

אה, והכי חשוב? לא צריך להפעיל בשבילן מיקסר

עוגיות שוקולד צ'יפס. צילום: ליאת נעמי שירית

בינינו, מי כמונו יודע, שמספר המתכונים של עוגיות שוקולד צ'יפס ברשת, הוא בערך כמספר ימות השנה, לפחות. אבל החיפוש אחר עוגיית השוקולד צ'יפס המושלמת, כך מסתבר, לא מסתיים אף פעם. אז קבלו עוד גרסה.

העוגיה שלי היא קריספית בקצוות, רכה במרכז ועם ארומה קלאסית של עוגייה מונומנטלית, אה, והכי חשוב - לא צריך להפעיל את המיקסר בשבילה.

פריכות בקצוות, רכות בפנים, צילום: ליאת נעמי שירית

פריכות בקצוות, רכות בפנים: עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות בעולם

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • זאת עוגיה שציק צ'ק נאפית, אז תקפידו על הזמנים, 10-12 דקות מספיקות לה. אתם מכירים את התנור שלכם, כשהיא מתחילה להשחים והשוליים שלה יציבים, זה הזמן שלה לצאת.
  • המרכיב הכי חשוב בה, אחרי החמאה החומה, זה השוקולד צ'יפס, לכו על אחוז קקאו גבוה ועל מטבעות שוקולד איכותיים פליז, זה משנה את כל הטעם.
  • מה זה אומר חמאה חומה? זאת חמאה שבישלנו אותה 5 דקות עד שהיא מקבלת גוון ענברי. הבישול מעניק לה ארומה של אגוזים וקרמל.
  • תנו לעוגיה להצטנן. כשהעוגיה חמה הטעם שלה הוא אחר.
מושלמות לצד כוס חלב, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טובות בעולם

מצרכים: 

  • 200 גרם קמח לבן (רצוי מנופה)
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כפית (4 גרם) סודה לשתיה
  • 115 גרם חמאה + 50 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר חום
  • 50 גרם, סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 170 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי (אני השתמשתי ב-200 גרם - מוזמנים גם)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מרפדים שלושה מגשי אפיה בניירות אפיה (על כל מגש נשים 8 עוגיות).
  3. בקערה בינונית שמים את הקמח, המלח והסודה לשתייה. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  4. מכינים את והחמאה: בסיר קטן, על חום בינוני (!) שמים 115 גרם חמאה ומערבבים כל הזמן (אני ממליצה עם מטרפה). החמאה תתחיל להעלות קצף ולאט לאט משנה את צבעה לגוון ענברי עמוק. אסור שהיא תשרף לכן אל תזוזו מהכיריים, מערבבים הרבה ומשגיחים עליה בעיני נץ. זה לוקח בערך 4 דקות. נותנים לה עוד חצי דקה-דקה ומסירים מהאש. מזל טוב - יש לכם חמאה חומה.
  5. נותנים לחמאה החומה דקה-שתיים להתקרר מעט ומוסיפים אליה קוביות משאר 50 גרם החמאה, הקוביות צריכות להמס פנימה. ברגע שהחמאה נמסה מוסיפים את שני סוגי הסוכר אל החמאה ומערבבים היטב לתערובת אחידה (ללא גושים).
  6. מוסיפים לתערובת את הביצה ושני החלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את תמצית הווניל ושוב מערבבים היטב.
  7. בעזרת מרית סיליקון מקפלים את הקמח, מלח והסודה לשתייה לתערובת החמאה רק עד שהכל מתאחה לבצק אחיד (המנעו מערבוב יתר).
  8. מוסיפים לבצק את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד שנטמע בבלילה באופן אחיד.
  9. בעזרת כף גלידה או כף קפיצית יוצרים כדורים ומניחים אותם על מגש אפייה (השתדלו לא יותר מ-8 עוגיות במגש - צריכות לצאת כ-22 עוגיות).
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לאפייה של 10-12 דקות. העוגיות צריכות לצאת זהובה-שחומה עם קצוות יציבים ושחומים. מניחים להן להצטנן לפני שאוכלים. בתאבון ילדים.
זלילה מהנה, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר