אוהבים קרואסון שקדים? אתם תעופו על המאפה הקל הזה

אם זה טעים כמו קרואסון שקדים ומריח כמו קרואסון שקדים, אז מה זה? מאפה בצק עלים עם קרם שקדים באפס מאמץ

מאפה בצק עלים עם קרם שקדים. צילום: ליאת נעמי שירית

אם זה טעים כמו קרואסון שקדים ומריח כמו קרואסון שקדים, אז מה זה?
מאפה בצק עלים עם קרם שקדים, פשוט לתקתק כשהאורחים בדלת. תודו שאין פה עבודה, ועם אפס מאמץ - הפגזתם יציאה.

חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.

מושלם, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • מומלץ להשתמש בשקדים טחונים ללא קליפה. הטעם יותר נקי ומרציפני וקל יותר למריחה.
  • בצק עלים שהוא חלבי, עדיף על חברו הפרווה.
  • בצק עלים שיוצא מהתנור הוא עדין, תשתדלו שלא לשבור אותו.
מאפה בצק עלים במילוי קרם שקדים, צילום: ליאת נעמי שירית

קרואסון שקדים ענק

חומרים:

  • בצק עלים מופשר במשך לילה במקרר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כפות, 55 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס שקדים טחונים (ללא קליפה)
  • 1 ביצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 וחצי כפיות תמצית שקדים
  • 1/2 כוס פרוסות שקדים לא קלויים
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  3. מוציאים את בצק העלים מהאריזה (לאחר שהופשר לילה במקרר), פורסים את הבצק בתוך תבנית האפייה ומכניסים לתנור.
  4. אופים למשך 10 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
  5. ממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות או עד שהבצק מקבל צבע שחום ויפה.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לבצק להתקרר לחלוטין (ניתן לאפות את הבצק יום יומיים לפני ההגשה).
  7. מכינים את המילוי: בקערה בינונית מערבבים את החמאה עם הסוכר והמלח. מערבבים עד שכל החומרים נטמעים. מוסיפים את השקדים הטחונים, הביצה, תמצית הווניל ותמצית השקדים. מערבבים היטב (גם את המילוי ניתן לעשות יום-יומיים לפני).
  8. כשמוכנים להרכיב את הכל: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  9. בעזרת סכין משוננת חותכים בעדינות את בצק העלים לאורכו (כמו שחותכים בייגל) - קיבלתם שני חלקים, מסירים את החלק העליון, מורחים שני שליש מהמילוי על פני התחתית בצורה שווה (פחות או יותר).
  10. מחזירים את חלקו העליון של המאפה ומכסים את התחתית. בעדינות מורחים את השליש הנותר מהמילוי על פני הטופ.
  11. מפזרים מעט פרוסות שקדים ומכניסים את המאפה לתנור לעוד 12-15 דקות או עד שפרוסות השקדים משחימות.
  12. מוציאים את המאפה, נותנים לו להתקרר מעט, חותכים לחתיכות שוות ומפזרים אבקת סוכר.

חותכים את הבצק לשני חלקים ומורחים את קרם השקדים:

בתיאבון, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר