אם זה טעים כמו קרואסון שקדים ומריח כמו קרואסון שקדים, אז מה זה?
מאפה בצק עלים עם קרם שקדים, פשוט לתקתק כשהאורחים בדלת. תודו שאין פה עבודה, ועם אפס מאמץ - הפגזתם יציאה.
חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- מומלץ להשתמש בשקדים טחונים ללא קליפה. הטעם יותר נקי ומרציפני וקל יותר למריחה.
- בצק עלים שהוא חלבי, עדיף על חברו הפרווה.
- בצק עלים שיוצא מהתנור הוא עדין, תשתדלו שלא לשבור אותו.
קרואסון שקדים ענק
חומרים:
- בצק עלים מופשר במשך לילה במקרר
- 1/2 כוס סוכר
- 4 כפות, 55 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס שקדים טחונים (ללא קליפה)
- 1 ביצה
- 1 כף תמצית וניל
- 1 וחצי כפיות תמצית שקדים
- 1/2 כוס פרוסות שקדים לא קלויים
- אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מוציאים את בצק העלים מהאריזה (לאחר שהופשר לילה במקרר), פורסים את הבצק בתוך תבנית האפייה ומכניסים לתנור.
- אופים למשך 10 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
- ממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות או עד שהבצק מקבל צבע שחום ויפה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לבצק להתקרר לחלוטין (ניתן לאפות את הבצק יום יומיים לפני ההגשה).
- מכינים את המילוי: בקערה בינונית מערבבים את החמאה עם הסוכר והמלח. מערבבים עד שכל החומרים נטמעים. מוסיפים את השקדים הטחונים, הביצה, תמצית הווניל ותמצית השקדים. מערבבים היטב (גם את המילוי ניתן לעשות יום-יומיים לפני).
- כשמוכנים להרכיב את הכל: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- בעזרת סכין משוננת חותכים בעדינות את בצק העלים לאורכו (כמו שחותכים בייגל) - קיבלתם שני חלקים, מסירים את החלק העליון, מורחים שני שליש מהמילוי על פני התחתית בצורה שווה (פחות או יותר).
- מחזירים את חלקו העליון של המאפה ומכסים את התחתית. בעדינות מורחים את השליש הנותר מהמילוי על פני הטופ.
- מפזרים מעט פרוסות שקדים ומכניסים את המאפה לתנור לעוד 12-15 דקות או עד שפרוסות השקדים משחימות.
- מוציאים את המאפה, נותנים לו להתקרר מעט, חותכים לחתיכות שוות ומפזרים אבקת סוכר.
חותכים את הבצק לשני חלקים ומורחים את קרם השקדים:


