בואו נודה באמת, זאת האחות השווה יותר של הבראוניז

ריבועים זהובים, עסיסיים בגוון קרמל עינברי - הם בדיוק מה שאתם רוצים לצד הקפה או סתם כך כפינוק באמצע היום

בלונדיז . צילום: מאיה דרין

האחות הבלונדינית והנהדרת של הבראוניז - הלוא היא בלונדי, או ברבים, בלוניז. ריבועים זהובים, עסיסיים בגוון קרמל עינברי - הם בדיוק מה שאתם רוצים לצד הקפה או סתם כך כפינוק באמצע היום. אני אוהבת לשלב בהם שברי שוקולד מריר איכותי ולקשט מעל בממרח לוטוס שמתכתב כה יפה עם טעמי הסוכר החום.

חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.

בלונדיז עם לוטוס ופצפוצי שוקולד, צילום: מאיה דרין

בלונדיז עם לוטוס ופצפוצי שוקולד

רשימת חומרים לתבנית 20*20 ס"מ:

  • 200 גרם חמאה, מומסת ומצוננת לטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר דמררה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים גודל L
  • 1 כפית תמצית או מחית או אבקת וניל
  • 2 כוסות קמח לבן רגיל
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס שוקולד מריר שבור לפצפוצים
  • 2 כפות גדושות ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 
  2. מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר החום בהיר והסוכר הלבן (כדי לחסוך בכלים, אפשר להמיס ולצנן את החמאה בקערת זכוכית גדולה שתספיק להכנת הבלילה כולה).
  3. מוסיפים את הביצים והווניל וטורפים היטב פנימה.
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ובעזרת מטרפה מערבבים עד שאין גושים. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים שוב, רק עד שהשוקולד מתפזר באופן אחיד בבלילה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית.
  6. ממיסים במיקרו למשך כמה שניות את ממרח הלוטוס, כך שיהפוך נוזלי. יוצקים את הממרח על פני המסה באופן חינני אך מרושל.
  7. אופים במשך 25 דקות, עד שקיסם שננעץ בבלונדיז יוצא עטוף פירורים לחים.
  8. מצננים וחותכים לריבועים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר