עידן בבית: כך תכינו סמוסות בוכריות כמו של סבתא ורדה

ורדה בן ברוך, סבתו של עידן אלכסנדר, ניהלה מאבק הירואי לחזרתו, הערב היא סוף סוף זכתה להעניק לו את הסמוסות הבוכריות שלה • מה הסיפור מאחוריהן ואיך תכינו כאלה גם?

אחרי 584 ימי שבי קשים בעזה, עידן אלכסנדר חזר הערב הביתה. עידן, חייל בודד מניו ג’רזי, חזר לא רק לחיק משפחתו האוהבת, אלא גם לניחוחות ולטעמים שגדל עליהם. מאחורי הדמעות, החיבוקים והשמחה, עמדה סבתא אחת, ורדה בן ברוך, שליבה פעם כל אותם חודשים רק למען הרגע שבו תוכל שוב להאכיל את נכדה האהוב במאפים הבוכריים שהכינה עבורו באהבה.
 
ורדה בן ברוך, צילום: חיים גולדברג/פלאש90
 
ורדה, חברת נשיאות קונגרס יהודי בוכרה העולמי, לא חיכתה לרגע האחרון: עוד לפני שידעה שעידן אכן ישוב, היא כבר לשה, מילאה ואפתה. “הכנתי לו את עוגיות האגוזים שלו. את כל מה שעידן אוהב. יש פה מאפים בוכריים – את הבִּיצ’ק ואת הגוּשְגִ’זָ’ה”, סיפרה. “כיוונתי את זה לכיוון עידן ואמרתי: עידני, סבתא מכינה לך, בשבילך, את כל המטעמים האלה שאתה מאוד אוהב. ואני רוצה שתגיע הביתה”.
 
המאכלים הבוכריים של ורדה שומרים על מסורת קולינרית רבת שנים, שחיה ונושמת בזכות משפחות כמו זאת של עידן. פרויקט “מבשלים היסטוריה עם סבתא” של הקונגרס חשף גם את אחד המתכונים האהובים על עידן – אושיפיוזי, בצלים ממולאים שמתבשלים באיטיות עם תמרים ובשר, ואילו במרכז השולחן, תמיד חיכו הסמוסות הבוכריות, כיסוני בצק דקים, פריכים מבחוץ ועסיסיים מבפנים.
 
סוף סוף, צילום: דובר צה"ל
 
בתמונה בה צולם עידן עם בני משפחתו ממש לאחר האיחוד המרגש ברעים, לא יכולנו להתעלם מקופסת הסמוסות של סבתא ורדה שמחזיק עידן בידו. לכבוד שובו, הנה גם לכם מתכון לסמוסות בוכריות, לחגוג את שובו של עידן, ולא לשכוח לרגע, שאנחנו מחכים לעוד 58 חטופים שישובו הביתה.

סמוסות בוכריות, צילום: יעל לאור

סמוסות בוכריות מסורתיות 

לבצק:
(כ-15 יחידות)

  • 500 גרם קמח (כ-3.5 כוסות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף חומץ
  • 250 מ”ל מים פושרים
  • 3 כפות שמן
  • 100 גרם חמאה מומסת (או שומן כבש)

למילוי:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לשלב עם שומן כבש קצוץ)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2-3 כפות מים או ציר בשר (להגברת העסיסיות)

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום או קצח
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את החומץ, המים והשמן ולשים לבצק חלק. מניחים לנוח חצי שעה.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל רכיבי המילוי בקערה אחת. הבשר צריך להיות מתובל היטב ועסיסי.
  3. מחלקים את הבצק ל-2-3 חלקים. מרדדים כל חלק דק מאוד, מורחים חמאה מומסת ומגלגלים לרולדה. חותכים לגלילים, מרדדים כל אחד לעיגול קטן.
  4. ממלאים כל עיגול בכף מהמילוי, סוגרים למשולש ומהדקים היטב.
  5. מברישים בביצה, מפזרים שומשום או קצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...