הספר "מתכונים מהבית – אוכל שכולם אוהבים" מאת המתכונאית אושיק פלר גיל הוא יותר מסתם ספר בישול, זהו מסע קולינרי המשלב זיכרונות ילדות, מסורות משפחתיות וחדשנות קולינרית. בספר 120 מתכונים מגוונים (שני שליש מהם טבעוניים ורבים נטולי גלוטן) המשקפים מטבחים שונים: טברייני, רומני, ים-תיכוני ועוד.
פלר גיל, מרצה באקדמיה, דוקטורנטית ופעילה חברתית, מקדישה את כל הכנסות הספר לעמותת "רוח נשית" המסייעת לנשים נפגעות אלימות להגיע לעצמאות כלכלית.
הספר בן 230 עמודים זמין לרכישה באתר רוח נשית.
אחרי ששיתפנו אתכם במתכון לפלאפל מתוך הספר, עם החזרה לשגרה של אחרי החגים בחרנו במתכון לתבשיל קארי טבעוני.
קארי טופו וירקות בחלב קוקוס
"קדרה עשירת טעמים שאני אוהבת במיוחד. בכל פעם שאני מכינה אותה, אני משנה ומגוונת את הירקות בתבשיל ונהנית ממנה 'חדשה'".
המרכיבים (ֿלֿֿֿֿ-6 מנות):
- 300 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות קטנות
למשרה:
- 1 כף רוטב סויה (אפשר ללא גלוטן)
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית סילאן
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/3 כפית אבקת קארי
- קורט פלפל שחור
לקארי:
- 1 בצל, חצוי ופרוס דק
- 1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
- 1 זוקיני, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
- 200 גרם שעועית ירוקה
- 3 שיני שום קצוצות ו-1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
- 1 כף רוטב סויה (אפשר ללא גלוטן)
- קליפה מגוררת מֿ-1 לימון
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית אבקת קארי
- 1/2 כפית זרעי כוסברה
- 1/2 כפית כורכום
- קורט צ'ילי יבש גרוס או 1/2 פלפל צ'ילי טרי, פרוס לטבעות (לא חובה)
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
להגשה:
- אורז מבושל, לבן או מלא
- חופן עלי כוסברה טריים
- 1 כף בוטנים מלוחים, קלופים וקצוצים
אופן ההכנה:
- משרים את הטופו: לפחות שעה לפני ההכנה. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה, מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר למשך שעה עד לילה. מערבבים מדי פעם.
- מחממים כף שמן זית במחבת מעל להבה בינונית. מעבירים אליה את הטופו עם נוזלי המשרה ומבשלים 4-3 דקות, כך שהקוביות ייצרבו מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ונמוך מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כֿ-5 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, צ'ילי טרי (אם משתמשים) ואת יתר התבלינים. מערבבים היטב.
- יוצקים לסיר קרם קוקוס ורוטב סויה, מוסיפים קליפת לימון, מערבבים ומביאים לרתיחה. מעבירים לסיר את הטופו והירקות. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-10 דקות, עד שהירקות רכים אך עדיין נגיסים. מסירים מהאש.
- מחלקים לקערות הגשה, מפזרים עלי כוסברה ובוטנים ומגישים לצד אורז.
