שימו מים לקפה: זאת העוגה הבחושה לחזור איתה לשגרה

כשמשלבים פקאן עם קינמון בפשטות הקסומה של עוגה בחושה - דברים נפלאים קורים

עוגה בחושה קינמון פקאן. צילום: מאיה דרין

אחד הז׳אנרים האהובים עליי באפייה הוא ללא ספק עוגות בחושות. משהו בפשטות והביתיות של העוגות הללו קוסם לי. הפעם בחרתי לשלב שני חומרי גלם חביבים עליי במיוחד שמשתלבים יחדיו בהרמוניה טעימה עד מאוד - אגוזי פקאן וקינמון. לעיתים, את כמות המלית אני מכפילה בשניים, ושומרים חצי מהכמות להגשה - כדי שאוכל לזלול פרוסה של עוגה אפוייה בליווי טופי פקאן וקינמון רך ומתוק.

שילוב מנצח, צילום: מאיה דרין

עוגה בחושה פקאן וקינמון

מצרכים לתבנית אינגליש אחת:

לבלילת העוגה:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה

למלית הפקאן:

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
  • 2 כפיות קינמון טחון

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את מילוי הפקאן: מערבבים בסיר על אש בינונית את החמאה והסוכר, עד שהם נמסים ומתמזגים. מסירים מהאש ומוסיפים בבחישה את השמנת, האגוזים והקינמון.
  3. מכינים את בלילת העוגה: מערבלים את החמאה והסוכר לקרם חלק, מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך עירבול מתמיד.
  4. מערבבים בכלי נפרד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ומוסיפים לתערובת החמאה והביצים לסירוגין עם השמנת החמוצה והמתוקה.
  5. שמים 1/3 מהבלילה בתבנית משומנת ומורחים עליה מחצית מהמילוי. מוסיפים עוד 1/3 מהבלילה ומורחים עליה את יתרת המילוי, מסיימים בשכבת בלילה.
  6. משיישים בעזרת חוד של סכין כך שבלילת העוגה תתמלא שבילים של מלית פקאן.
  7. אופים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר